Kawan-kawan


Tutorial: Cara daftar akaun SAYS/8SHARE


Assalamualaikum, hari ni saya nak buat tutorial, nak ajar macammana nak daftar akaun SAYS. Mungkin ramai dah tahu dan dah buat pun akaun ni, tapi kita bagi peluang kepada pengguna-pengguna blog yang baru.. hihi :)

Sebelum tu, kalau beginner, mesti tak tahu apa itu Says kan ? haa, kita boleh buat duit dengan SAYS tau. Kalau jadi blogger ni untung tau, banyak cara kita dapat side income, antaranya dengan macam ni lahh. haha. Says ni, bila ada pengunjung datang ke blog, bila dia klik gambar iklan kita, bermakna, dia menyumbang RM0.20 (biasanya)  dan lebih (terpulang kepada iklan itu sendiri)dekat akaun kita.. So, berterima kasihlah kepada visitors tu.. hihi. :D. 

Mesti ramai kata, ek elleh, RM0.20 sahaja ?? RM0.20 pun duit tauu.. *smirk* haha. Ibarat orang meniaga kata, "kalau tak ada RM0.20, tak cukup RM1000 tau".. haha. Cuba bayangkan, bila ramai yang klik iklan kita, haaa, tak ke banyak bila kumpul-kumpul. WOWW!! kebabomm kauuu~ kan ? haha, okay, rasanya, setakat ni je saya bagitau pasal SAYS ni, nak lebih lagi, daftarlah dan rasailah sendiri. hihi ;)

jadi, apa tunggu lagi, jom kita mula.

  1. korang pergi dekat Link SAYS ni
  2. Lepastu, tekan "create an account" 
  3. Bila korang dah tekan dia kan keluar "pop-up" kan, macam ni..
  4. So, korang isi lah semua form account tu..dan, last sekali, tekan "update my account".
  5. Now, you dah siap dan boleh promote!! yeayy! hihi
  6. Bila korang dah dapat masuk, korang boleh promote or iklan di blog dengan tekan "special " seperti gambar di bawah. 

  7. Dekat special tu, banyak gambar yang boleh kita iklankan, pilih sahaja mana yang korang suka.. Good Luck! 
  8. Ok, dah siap!!!! selamat mencuba :)

P/s: untuk pertanyaan atau tutorial, boleh PM saya di Facebook atau twitter . Thank you and Good Luck!! :)

Thanks Baca!

 
This Template Was Made & Design With Love By Izzati Zakaria. All Right Reserved To Izzati.