Kawan-kawan


"Contest : Blog Paling Awesome"



This is simple but nice~ mata saya sama ikut je dengan perkataan AWESOME tu..hehe

Okep.. kali ni saya rasa saya rajin nak join segmen ni..saya rasa sekarang saya lebih suka join daripada tulis pasal diri saya..korang da tau ke saya join apa ?? oke, pegi tengok kat atas tu..haa, saya join Contest.. contest apa ? Contest: Blog Paling Awesome.eyh,awesome ke blog saya ?? ==' tak tahu lah, harap-II dorang anggap blog saya ni awesome..hehe~ :) okey, nak join tak ?? best tau!! okep, kepada sesape yang nak join tu, sila lah CLICK kat Banner tu..harap-II kepada sume yang open blog ni Join ea, sebab Hafiz dan  Afifah suruh ramai-II join Contest ni..bai da wei, mesti blog korang awesome kan ? so, tunggu apa lagi, ni lah masanya..hehe~ haa, lupa pulak! kalau ada contest mesti ada syarat an ? so, baca syarat di bawah.

Okay, antara syaratnya ialah ; 

1. Warganegara Malaysia
2. Mempunyai blog 
3. WAJIB follow blog Fifah and Apis *nak link ? just click banner kat atas and follow lah dorang*
4. Digalakkan tekan button like FB Apis and Fifah
5. Buat satu entry bertajuk "Contest : Blog Paling Awesome"
6. Letak banner dan dilinkkan ke entry dorang ( Apis and Fifah )
7. Hantar link entry korang ke ruangan komen entry Fifah or Apis
8. Sebarang link tidak diterima melalui Cbox/Fibox
9. Contest bermula dari 1 June 2012 . Tarik tutup diberitahu kemudian.
10. Contest ini automatik terbatal jika penyertaan kurang dari 30 peserta.

Ok, yang diatas antara syarat-syaratnya, dan untuk lebih detail.. Click banner tersebut iya ? :) saya buat contest ni masa pukul 12 tengah malam,baru je masuk 1 june and kontest ni baru je bermula 1/6 kan? laju tak saya ?? hehe~ memang express lah kan ? :) .. erm, saya dah tak tahu nak tulis apa. Lastly, saya harap, saya berjaya masuk dalam contest ni.. :) Saya just nak cuba nasib, kot-II luck saya baik masa contest ni.. Harap-II lah kan ? kita harus mencuba..macam pepatah tu, Jangan mengalah sebelum mencuba. eyh, betul tak ayat saya tu ?? Lantaklah, yang pasti korang faham and saya bahagia..LOL -.- lmao xD. Oklah, saya dah mengantuk ni, terpaksa off writing dulu.. bye-yeom~ *wave* =)
Sekali lagi, saya harap saya berjaya and wish me luck kay! ^^ dan jugak peringatan sekali lagi, jomlah kita join Contest ni.. saya tag kepada sesape yang open Blog ni.. :) *ajaklah sume, sedara-mara,sahabat-handai ataupon pakwe/makwe yang ada blog iya?* hehe =) 

Thanks Baca!

Segmen : We're Kpop Bloggers



hello.. pagi ni saya nak buat Segmen.. Segmen apa tau ? segmennya ialah, segmen: we're kpop bloggers..
meh nak cite sikit ?? *eyh,ye ke aku nak cite? *  tak lah, bukan nak cite sangat pon, just nak bagi pendahuluan dulu.. lol~ ;3 erm, zati dapat segmen ni daripada kak atin.. actually kak atin dah bagi beberapa hari yang lepas, but saya tak dapat nak buat masa dia bagi tu because saya tersangatlah sibuk masa tu.. eyh,sibuk ke ?? yup! saya sibuk sangat dengan kerja sekolah yang tak habis-II.. huhu~ bai da wei, sorry sensangat kak atin.. mianhae~ *n*.. huhu~ akhir sekali, thanks ya kak atin sebab tagkan segmen ni kat zati.. :) saya sangat hargainya.. Ok, jom mulakan!! Chaiyok-chaiyok! :)

***************
( my answer is; )

1. Sejak bila korang mula meminati music KPOP ?
 sejak tahun 2008 iaitu semasa saya dalam darjah 6. Actually,my sister yang inform kat saya. Group yang     saya kenal buat pertama kali ialah Super Junior dan barulah ultimated group saya 'Big Bang'. Masa tu saya dengar lagu yang tersangatlah ceria iaitu lagu 'Haengbok'. Terdetik kat hati saya,sya nak kenal dorang *u* //ceehhh~ hehe ;)\\. lepas tu baru saya woooowww!!!! minat kat KPOP..hehe~ ^^. That's all. :)

2. Apa yang bestnya tentang KPOP yang orang lain patut tahu ?
 Okay, seperti yang korang sume tahu, mestilah ke-cute-an dorang kan ? dorang mempunyai wajah yang perghhh~ tak yah nak cakap lha, dorang semua memang cute.. >.< kan kan ? LOL.. dan mestilah dengan lagunya yang rancak dan dengan tariannya yang sangat...Wwooow!!! Powerr! saya pon bagai nak menari sama bila dengar lagu dorang.. harap tak pandai nak menari je.. LOL xD

3. Favourite artist/group (senaraikan seberapa banyak pon takpe)
 Big Bang
 EXO
 Nu'Est
 Teen Top
 Block B
 Infinite
 Shinee
 F(x)
 FT Island
 CN Blue
 Super Junior
 ZE : A
 U-Kiss
 2 PM
 Beast
 BTOB

//sorry kalau banyak.. hehe :) actually,banyak lagi,but kalau list, esok pon tak habis lagi rasa. ^^\\

4. Siapa ultimated bias korang ?. Kalau rajin letak gambar sekali.




                                                             G-Dragon


                                                            Oh Sehun  
                                                     Jaehyo

                                         Myungsoo ( L )


ChunJoe (Chunji-L.joe)

5. Antara banyak2 blog kpop bloggers. Blog siapa yang selalu korang review ? nyatakan 2 sebab.
 Saya suka tengok blog Nana Johari  sebab blog dia selamber je~ ayat dye susun dengan cantik dan teratur je~ satu lagi dye ni memang minat korean terutamanya group EXO kot.. :) and satu lagi tak lupa, tutorial banyak, so, saya boleh mintak tolong dari dia.

 Blog Kak Atin sebab blog dia susunan dia sangat disiplin..LOL xD hehe~ then, blog dia banyak info,blog dia simple tapi kemas menarik. Selain tu, orangnya peramah //wah! ayat skema..hehe~\\. Lagi ?? haa!! bias dia sama ngan saya iaitu, G-DRAGON..hehe ^_^

that's all, Thank You *u*..bai da wei, Thanks sekali lagi kat kak atin sebab tag segmen ni kat saya.. :)

Thanks Baca!

Lega~ fiuhh!



alahai,cutenya 2 makhluk tuhan ni.. :)



haip..apa khabar ?? amacam cuti sekolah ??
dah siap ke keje sekolah ? awal lagi kan, tak yah siapkan lagi lah..haha xD PEACE!!
banyak masa lagi ni..lol~ kekekeke~ xP pehal lah ngan aku hari ni.. jahat betul kan ? 
ermm.. kita straight to the la eyh.. senang hati lah pagi ni..nape ea ??
nak kata gembira tak, nak kata sedih, jauh lah tak,
 nak kata marah, lagi lah tak.. *apalah yang aku mengarut ni* tapi aku rasa lega sesangat.
nak tahu nape ?? sebab aku dah berjaya cantikkan blog aku ni ? 
puihh.. -,- cantik ke ?.ok lah kan daripada dulu, yang dulu tuh boring je tengok..huhu 
tak caya ??



haa.. kan ?? x de pape pon.. lagipon, aku malas nak edit..huhu~ ok. FULLSTOP.
haa,kali ni aku pilih tema, biru ngan putih dan hitam ada sikit-II je~
nanti lpas ni ingat nak buat warna-warni lak..lol~ hehe .__. ^^
warghhh.. *menguap* nampaknya, tak boleh panjang-II lah aku kat sini..
mata,mulut dan semua anggota badan aku dah letih ni, mata dah nak kantup da nih..
so, terpaksa lah off sekarang. *tu la, sape suh tulis pagi*
petang takde masa nak tulis, so, kena lah tulis masa matahari dah nak naik balik..huhu~
sorry, len kali aku cite lagi.. sekarang pukul 2.23 pagi.. so, byess~ *wave*
..VIOHYO..

musim cuti ni, siapkan kerja sekolah ia, jangan ambik peduli dengan ayat aku tadi.. Ingat tuh, sesape yang masih bersekolah, siapkan keje kay..nanti kena makan free je ngan cikgu nanti bukak sekolah.. bye-yeom~ hehe~ :)

Thanks Baca!

♥MYUNGWOO♥


hye..hello..!
hari ni aku tak nak tulis banyak-II sebab aku dah letih.. semalam aku tido lambat disebabkan edit gambar.
antara gambar yang aku edit ialah gambar MYUNGWOO..
korang tau tak sape MYUNGWOO ?? tak tahu ? sape nak tau,angkat tangan! 
okey,bagus-II, MYUNGWOO ialah gabungan nama MYUNGSOO + WOOHYUN = MYUNGWOO
kalau sape kpoppers mesti tau kan ?? hehe~
okeh, disebabkan aku minat MYUNGWOO, aku dah berjaya siapkan gambar dorang..
nak tengok tak ?? 



nilah gambar dorang..
gambar ni bad sikit kot.. 
aku bukannya pandai sangat edit-II nih, tambah-II kalau edited yang macam kat drama tuh..
nih pun dalam percubaan je..
buat fanfic ?? erm, aku tak buat fanfic pon.. saja-II je ni nak edit..
boring sangat semalam.. kerja malas nak buat lagi.. just sentuh camtu je..hehe~
oklah, gotta go now..

Thanks Baca!

belajar, laptop



hye,hye,hyeee peeeppsss~
rindu saya tak ?? mesti rindu kan ? hehe XD
erm, memandangkan hari Isnin minggu depan, aku periksa, so, tak dapek la cek nak tules panjang-II
bukannya apa, saya nak study lha pulak,
adoii, sekejap je rasa, pejam celik pejam celik, dah bulan lima dah.. 


haa, ambik kau zati.. dah kena sedas.. tu la, kuat sangat maen FB.. 
haa, bercakap tentang fb lak, sekarang ni nape la ramai tak online facebook ?
aku nak tanya sesuatu pon payah, dengan tefonnya tak dak kredit + hilang.. huhu T_T'
boring eyh ? aku pon rasa boring gak sebenarnya, but, aku bukak gak, hehe 
tapi bukan main sangat pon, aku juz buka then pergi buka site lain.. haha xD
kalau aku tak buka, rasa teramat boring lha pulak.. huhu~
but now, i want to stop online that for a while coz i need to concentrate bout studies..
next week, aku dah pekse so, GOOD BYE FACEBOOK !! wuwuwuwu~ 
nak baca buku ? bosan lha pulak bukak buku lama-II..
siyes aku cakap... korang sama gak eyh ? kalau sama, angkat kaki 2-2..
okey bagus!! haha~

not tomorrow, but next week~ #cam doodle tu kot muka aku, lawaknya,lol~

haa, kan aku dah kata? mesti ada yang angkatkan ? haha xD
tak tahu nak baca apa ni, 
yang aku tahu, hari Isnin ny pekse BM dengan SEJARAH..
arhhhh!! GrrrRrr!! //pegang kepala dan genggam cam orang stress
TAK TAHU NAK BACA APA LHA !! 
sebenarnya, aku nak baca sejarah, but buku rujukan pulak tak dop!
actually, kalau tak de buku rujukan pon its okay, but buku teks dok kat sekolah lah !
tak buat balik ary tuh.. kenapa ?
sebab.....sebab....sebab AKU TAK PERGI SEKOLAH !!
korang nak tahu tak ?? kalau nak tau angguk jap.. okey bagus ! //thumbs up haha xD
sebab aku demam lha, tak dapat pergi sekolah seminggu, sedih boh!! huhu~ T.T 
waaa~!!! please help me~ (JAEBAL DUWA JUSAEYEO!!)  wuwuwuwuwuwu~
oklah, aku taknak give up, sebab ni.. aku nak teruskan belajar walaupon takdak apa-II, 
but once i not forget, aku masih ada buku kerja.. //boleh jadi ke camtu ?
InsyaAllah boleh... aku tak nak spoilkan Inspirit aku ny.. kbye.. wassalam! 
notatangan:// jangan jadikan alasan sebagai penghalang, btw, aku taknak give up sebelum berjuang, so, aku harap korang doakan aku buat yang terbaik.. InsyaAllah ! kepada sesape nak pekse tuh, DON'T GIVE UP okay! :)

Thanks Baca!

Post Picture !


okeh, saya malas nak tulis panjang-II malam ny..
saya just nak post gambat masa lawatan jek..
have a look kay ! :)







saya rasa dah cukup dah ni.. 
oke lah, nak tngok cite lak. bye~ :)

Thanks Baca!

 
This Template Was Made & Design With Love By Izzati Zakaria. All Right Reserved To Izzati.