Kawan-kawan


Segment Cipta Poster By GBM




nak join ?? juz tekan banner tu... :)

hello... Hari ni saya join segmen lagii..
Kali ni saya join segmen yang mencabar.. nak tahu apa ??
segmen kali ni, kena cipta poster sendiri ala-ala novel.. :)


eyh, takpe ke kalau saya buat poster guna picture Korean ??
sebab, saya tengok ramai yang buat guna malaysian je..huhu~
Harap-II boleh ye ?? lol, hehe :)
okey, actually, saya ada buat banyak poster, pening lah, tak tahu nak pilih apa,
tetapi, setelah ditimbang-tara, saya dah buat keputusan yang saya akan pilih poster ni...hehe~

.bye-yeom.

Thanks Baca!

Poster Fanfic.. 6_6






hello. hai!
dah lama tak sentuh blog nih.. alahaii~ rindu lah pulak.. :)
okep, hari ni saya takde pape nak post.. 
memandangkan sekarang ni dah pagi, saya nak tulis sikit je dan..dan.. saya nak post poster fanfic..
saya nak pergi baring-II pulak ni.. rindu bantal pelok. LOL..hehe~
untuk pengetahuan korang sume, saya tak buat fanfic pon, 
but, saya buat poster ni saja nak timba ilmu..cehh~ hehe (Y)
oklah, saya tak nak tulis panjang-II.. setakat ni dulu..
so, jom terjah poster saya..!! hehe :)



okey, aku tahu buruk.. korang jangan mengata + ketawa tahap cipan yaww~
so, jangan ambik gambar ni okay! aku baru je belajar buat benda ni bulan lepas..
but, masih tak memberangsangkan lagi...huhu~

oklah, dah nak chow.. rindu kat bantal busyul.. LOL hehe :D

Thanks Baca!

Big Bang -- Monster







[T.O.P]
Oraen-maniya mot bon sa-i geudaen eol-ku-ri chowa boyeo
Yeppeojyeot-da neon hangsang nae nunen wonrae kowah boyeo
[G-Dragon]
Keunde oneul-ttara jo-geum talla boyeo yunanhi mwonka deo cha-gawo boyeo
Nareul boneun nunbichi dongjeonge kadeuk cha-isseo ne apeseo nan ja-ga
Boyeo

[T.O.P] Kwaehn-chanheun cheogaesseo daehwah-jujereul bakkwobeoryeo
[G-Dragon] Mudko shipeun ma-reun manheunde neon ttag jallabeoryeo
[T.O.P] Ne gin meorin challanggeoryeo nae bo-reul ttaerigon seuchyeojina
[G-Dragon] Dwiido-raseon godjang kabeoryeo yeo-giseo neol jabeumyeon
Useuwojina

[Taeyang]
Amu maldo tteo-oreuji anh-jyo tteolmyeonseo neon handu balchag dwiiro
Ijen nae-ga museopdan geu mal nal michike haneun neoran tal

[Daesung]
I love you baby I’m not a monster
Neon al-janha yejeon nae moseubeul shi-gani chinamyeon sarajyeo beoril
Tende keu ttaen al tende baby
[Taeyang]
I need you baby I’m not a monster
Nal al-janha ireohke kajima neo majeo beorimyeon nan jugeobeoril tende I’m
Not a monster

[Seungri]
Museun ili isseodo yeongwonhaja-go seulpeul ttaedo gippeul ttaedo
Kkeut-kkaji haja-go
You don’t say that tomorrow oneu-ri majimagin geotcheoreom sarang-haja-go
[G-Dragon]
Neo eom-neun salmeun jongshinhyeong sesanggwah danjeoldwaeh dol
Jikyeon-giya
Neoran jonjae-neun gojilbyeong shiryeonye yeonsong ma-eum song miryeoniya
[T.O.P]
Sesangsaramdeu-ri nae-ge dollin deung modeun geo-shi bebe kkoyeoit-deon
Nun-chorideul
Nae-ge kajang keun apeumeun (apeumeun) ni-ga keudeul katajyeot-dan geotppun

[Daesung]
I love you baby I’m not a monster
Neon al-janha yejeon nae moseubeul shi-gani chinamyeon sarajyeo beoril
Tende keu ttaen al tende baby
[Taeyang]
I need you baby I’m not a monster
Nal al-janha ireohke kajima neomajeo beorimyeon nan jugeobeoril tende I’m
Not a monster

[Seungri]
Kajima kajima kajima tteonaji mara
Hajima hajima hajima neo katjianha
[Daesung]
Meo-reojin chaero sarangeun geolleojin chaero
[Seungri]
Chajjima chajjima chajjima nal chajji mara
Majimag majimag majimang ne ape seo i-nneun
[Taeyang]
Nae moseubeul giyeo-khaejwo nari-jji marajwo

[Daesung]
I love you baby I’m not a monster
Neon al-janha yejeon nae moseubeul shi-gani chinamyeon sarajyeo beoril
Tende keu ttaen al tende baby
[Taeyang]
I need you baby I’m not a monster
Nal al-janha ireohke kajima neo majeo beorimyeon nan jugeobeoril tende I’m
Not a monster
[G-Dragon]
I think I’m sick I think I’m sick
I think I’m sick I think I’m sick


Translation:

It’s been a while since we’ve met
Your face looks good
You got prettier, you were always beautiful in my eyes

But today you look a bit different
You look especially a bit cold
Your eyes that look at me are filled with pity
In front of you, I seem smaller

I tried to be fine, trying to change the subject
Though I had so much I wanted to ask you
You cut me off right away
Your long hair flowing
As it hit my cheek and passed away
You turn away and left right away
If I try to catch you here, would that be too ridiculous?

Nothing comes to my mind
As you tremble, you take a step, two steps back
You say that I scare you now
You’re like a moon that makes me go crazy

I love you baby I’m not a monster
You know how I was in the past
When time passes, it’ll all disappear
Then you will know baby
I need you baby I’m not a monster
You know me so don’t leave like this
If even you throw me away, I will die
I’m not a monster

No matter what happens, let’s be forever
When we’re sad, when we’re happy, let’s go till the end
You don’t say that tomorrow
Let’s love like today is the last

A life without you is like an imprisonment for life
An extinction from the world to the point where I’d go crazy
Your existence is a chronic disease, a repitition of pain
You’re a lingering attachment in my heart

The people of the world have turned their backs against me
The corners of their eyes are all twisted up
The greatest pain to me,
Is the fact that you became the same as them

I love you baby I’m not a monster
You know how I was in the past
When time passes, it’ll all disappear
Then you will know baby
I need you baby I’m not a monster
You know me so don’t leave like this
If even you throw me away, I will die
I’m not a monster

Don’t go, don’t go, don’t go, don’t leave me
Don’t do it, don’t do it, don’t do it, it’s not like you
Getting farther away, love is breaking apart

Don’t find me, don’t find me, don’t find me, don’t look for me
The last, last, last image of me in front of you – remember that
Don’t forget me

I love you baby I’m not a monster
You know how I was in the past
When time passes, it’ll all disappear
Then you will know baby
I need you baby I’m not a monster
You know me so don’t leave like this
If even you throw me away, I will die
I’m not a monster

I think I’m sick I think I’m sick
I think I’m sick I think I’m sick
#lyricsmode#

***********************************************




Thanks Baca!

It's me


hep. hello. hai. Selamat petang semua.. harap korang ceria pada petang rabu ni..hehe~ 


Cute je mamat nih. lol. 

erm, pejam celik, pejam celik hari ni dah 6 Jun dah.. Buka sekolah 10 Jun. Masuk hostel 9 Jun.. bermakna    
aku masih ada 3 hari lagi dapat duduk landing-II kat rumah.. waaa~ tak nak pergi sekolah, tak nak pegi sekolahhhh~!!! tu lah kau, orang bagi cuti kau cakap kau puas duk kat umah lha, nak masuk sekolah lha.. sekarang ? dah nak masuk sekolah, malas pulak.. haa, tu lah aku.. adoyaiii~ but, masa sentiasa berjalan kan ?
nak buat ,macam mana ? ada satu pepatah ni, LUMRAH ALAM @KEHIDUPAN. eyh, betul ke satu pepatah ? ahh, ikut lha papepon,.. lol. >.< actually,aku malas masuk hostel bukan malas pergi sekolah..
okep, yang pasti aku malas masuk hostell~ aku malas berkemas and sewaktu dengannya lah.. *sob,sob* :'(
memang lha kau nih, buat malu kat budak je, budak pra pon suka masuk hostel kalau dorang boleh masuk. lol. ye ke ?? ikut lha papepon..huhu~


sampai hati gelakkan aku..huhu~ but i like you smile smirk like that. lol~

kerja sekolah ?? Alhamdulillah aku sentuh jugak walaupon kerja tuh masih tak siap-II sampai sekarang. Korang dah siap ke ?? mesti dah kan ? bagus lha kalu camtu. ^_^ kerja sains aku tak siap lagi. Aku tertinggal buku teks kat sekolah lha. Camne ea ?? sesape tolong aku. huhu :(. Mampus aku, dah la cikgu nak kerja tu hari Ahad ni. Takpe lha, buat malam Ahad. susah apa ?? lol. Mudah je kerja kau kan? lmao.
nah~ camni lha aku, but bukan school. School tu tukar kepada hostel.


Ish, apa ni buat kerja selalu tertangguh. Tak baik tau.. sudah-sudah lew tertangguh tu kay.. hehe~ 
*sorry kalau terasa* I always like this. suka sangat tertangguh sebab tu kerja saya tak siap-II. Kesian kat dia, mesti dia kata "Tuan aku tak sayang kat aku dah". lol. why i'm so lazy ?? actually, saya sentiasa bukak blog ni. Rindu doeh tak buka blog ni lama-II nanti nak masuk hostel pulak. *lappy + blog, i'll always miss you when i'm in hostel* lol. Tak balik berminggu-minggu. huhu~ :(  *cough* Selain tu, aku juga rindukan ultimated bias aku.lol. Now, i think my bias semakin bertambah..HAHA!! now, i love Luhan. actually, Luhan sorang je.. keke~ ^_^

****************
Haa,, aku ada buat Tulisan GIF.. buat sendiri je tau *aku bukan menunjuk ni* tak tau lha cantik ke tak, but, not so bad. Aku pon baru buat je ni.. Actually, aku ada tanya orang sikit-II but diorang tak tau nak ajar camna, aku nak berterima kasih dekat kat Atin bebanyak sebab bagitahu aku serba sedikit buat GIF but separuh jalan jek..huhu. Lepas tu, aku tak ikut tutor kak atin. Aku nak buat cara lain. Okey, lepas tu, aku pon pikir cara dye.. haaa, GATCHA !! aku rasa, aku buat paling simple dari korang. mesti korang buat lagi cantik kan ?? nak tahu tak aku fikir kat mana benda alah ni ?? Aku pikir dalam kereta menuju ke Kuala Terengganu. Haha. Lepas balik tu, aku terus bukak lappy.. so, korang nak tengok hasil kerja aku ?? Jom datang dekat-II. hehe.


erm, simple-mimple je kan ?? 

Aku buat GIF ni special untuk birthday kawan aku pada 3 Jun hari tu, but tak sempat sebab aku tak pandai lagi. Kelmaren baru pandai..hehe~ okeylah, aku malas nak tulis panjang-II sebab entry kali ni tersangatlah panjang. Bye.
Terima Kasih sebab sudi baca entry kali ni sampai ke bawah. Walaupon ayat aku tunggang-langgang, terbalik-kuang. Haha. Thanks ya..hehe~ bye. :)






Thanks Baca!

Segmen: Trademark Blog Saya


Hai.. Assalamualaikum.. Jawab salam tuh, berdosa kalau tak jawab salam tau.. hehe~ 
haa, hari ni saya akan buat segmen lagi.. well~ saya kan suka buat segmen, so, saya akan terus buat segmen.. hehe ^^ erm, actually saya nak berterima kasih kepada Faiz Reza [FR] sebab dia sanggup datang dari jauh nak bagi saya join sama segmen yang dia anjurkan..hehe~ erm, Tuan yang anjur segmen ni sendiri yang minta saya join, kau ada ?? *ayat berbelit-belit*  lol. haha xD *just gurau-II* :) 


nah, ni ayat dia.. just nak tunjuk sikit..hehe~ 




haa.. saya ni sampai esok pon tak habes nak melatah.. tanpa membuang masa jom kita start.. *cehh~ ayat tak boleh blaa* hoho -.- erm, jom kita tengok syarat-II dia.

1. Follow Blog FR
2. Tampal banner dan linkkan ke entry FR
3. Sertakan trademark anda di dalam entry. Contoh; " Biasa itu diriku,Luar biasa itu pilihanku"
4. Hantar link entry ke ruangan komen.
5. Lepas siap semua sila senyum selama 5-10 saat (^__^) . Tak senyum tak leyh join! sila jujur.
6. Segmen ni tamat apabila jumlah penyartaan sebanyak 50-70 orang.
haa.. amacam ?? simple-mimple je syarat dye kan ??? korang tak yah susah-II nak letihkan tangan untuk like benda yang banyak-II tu. *jangan terasa ya* Okep, saya dah buat semua syarat dia.. follow dah, tampal banner dah.. haaa 1 lagi, Trademark.. Okep, Trademark saya ialah " Be Who You're and Say What You Feel Because Those Who Mind Don't Matter and Those Who Matter Don't Mind. " haa... amacam ?? menarik tak Trademark saya ?? hehe~ :) That's all.. Bye! :)
okep, saya rasa saya dah penuhi syarat-syarat tersebut dengan jayanya.. saya dah pon senyum dah lebih 5 saat kat entry ni..hehe ^_^ btw, thanks sekali lagi kepada FR sebab inform kat saya, saya memang suka join segmen..hehe :) haa, saya harap kepada sesapa yang baca entry ni, Join sekali okay because saya tag kepada sume yang membaca entry ini.. :)




Thanks Baca!

Aigooo *sigh*





yes... i'm bored now.. 
sekarang baru je hari ke 8 cuti semesta.. aku rasa cam dah lama duk umah..
i'm dem bored like death.. u know what i mean ??? 
i don't know what to do.. asyik ber-fb je.. puas lah weyh..
kerja sekolah bertimbun lagi, but, aku malas lha ari ni.. i don't know why..huhu~
nak pergi jalan-II ?? nak jalan kat ner ?? lagi lha boring..
cuti ni ramai buat makan gulai, kalau kat kampung aku, dorang panggil 'bekwoh' ada paham ?


erwhh... so sexy!! @_@ +_+ *i'm dead* ;AAAA;
aishh.. budak sekolah rendah ni kata nak buat reunion.. sampai sekarang tak buat.
aku dah letih tunggu ni.. korang tak tau ke yang aku rindu gila kat korang ??? 
waaa~ tak sabar doeh nak tunggu.. adoii~ 
aku dah kempunan ni.. korang tak rindu aku keh ??? huhu~ 


haa... tengok ?? sampai sekarang tak tetapkan lagi bila nak jumpa..huhu~
aku dah lha tengah boring ni sambil-II nak exchange nombor phone..
adoiii~~ oklah, That's all kot..^^

Thanks Baca!

Segmen : Follower Pilihan Niera


hello. hai. annyeonghaseyo.! 
today, zati nak buat segmen pulak.. asyik-II segmen kan ?? biarlah, saya suka buat segmen, kot-II lha saya bertuah masa join segmen ni kan ? bila lagi nak join segmen kalau bukan sekarang, nanti masuk hostel dah tak boleh nak berjinak-jinak dengan lappy lagi.. tul tak ?? hehe~ okep, Kali ni niera akan melancarkan segmen dia.. 



haa, nak join tak ?? kalau nak join, klik banner tu kay!! amacam ? menarik kan ? tengok banner dah tahu..hehe~ okey, kalau ada segmen, GA or else mesti ada syarat kan ? so, jom jenguk syarat-syarat dia.. :)

syarat-syaratnya;

1. blogger malaysia
2. Follow blog Aishyah Humaira'
3. Like fanpage niera
4. buat entry bertajuk "Segmen : Follower Pilihan Niera"
5. letak banner dan linkkan ke entry Aishah Humaira
6. letak link dalam kotak komen 
haa, amacam ?? simple kan ? tak payah nak serabut kepala nak like banyak-II.. so, jom join! Thats all. :)
saya nak tag kepada sesape yang baca entry ni.. so, saya harap korang join kay! :)

Thanks Baca!

Mega Tech Giveaway By MizzsNinie, CikMun And DrFara


haa.. jawab salam tuh, jangan tak jawab.. dosa tau.. okep, saya nak join kontest pulak hari ni.. banyak kan saya join ? okep, saperti yang saya tulis pada kontest sebelum ni yang saya paling suka join kontest dari cite pasal diri saya.. biarlah 'RAHSIA'.. hehe~ :) okey, saya join kontes ni sebab kontes kali ni memang tersngatlah simple, bhaii~ daripada yang kena like and follow bnyak-II tuh.. aku rasa fed up je kalau like ngan follow banyak-II tuh.. okep, koranga nak join tak ? kalau sesape nak join tuh, sila klik banner di bawah!! 




Okep, syarat-II kontes ni tersangatlah senang simple-mimple!*oihh, aku rasa senang dengan simple tu sama je* -.-'

antara syaratnya;

1. Follow Blog MizzsNinie, CikMun dan DrFara .
2.Like Page MizzsNinie dan DrFara .
3. Buat satu entry yang bertajuk ' Mega Tech Giveaway By MizzsNinie, CikMun And DrFara'.
4. Tampalkan banner diatas dan linkkan ke entry ini.
5.Tag minimum 5 orang blogger dan pastikan mereka tahu tentang GA ini.
6. Sebarang komen tidak diterima mealui Cbox.
7. Sebagai tambahan, korang boleh letakkan banner di sidebar blog anda juga.
haa,,, amacam syaratnya ?? senang kan ?? tak perlu nak like and follow banyak-II.. okep, kalau ada GA, mesti ada hadiah kan ? so, korang nak tahu tak hadiah dia apa ? Gift dia... WwOoww!!! Fantastic Babyyy!!
memang Awesomee!!! Jom kita jenguk sikit hadiah dia.


 Hadiahnya; 
♥ Sebuah MP3 Player
♥ Sebuah phone Samsung
♥ Sebuah Kamera Lomo
♥ Button Badge K-Pop
♥ Inner Neck * apa tu ??*
♥ 30 Bloglist selama sebulan
♥ 10 Banner
haa.. amacam ?? *double-eye* berkenan tak ?? okep.. Jom! join! :) untuk lebih terang +detail sila CLICK Banner tu kay! :) haa!! saya tertinggal 1 lagi syarat dye iaitu tag! 
saya tag kepada sesape yang membaca entry ini and kepada 5 minimum tag tu, saya nak tag kepada Fieyqa , Atiqah, Hafiz, Cha Donghae dan Liyana Izzati harap-II korang join kay! :)

Thanks Baca!

 
This Template Was Made & Design With Love By Izzati Zakaria. All Right Reserved To Izzati.