Kawan-kawan


Teman..




Assalamualaikum.. Jawab, jangan tak jawab..before that, jom mulakan dengan bacaan Bismillahirrahmanirrahim.. Alhamdulillah, dengan kesekalian ni, saya dapat menulis entry pada kali ni..Lama kan saya ignore blog saya ni.. alololo~ keciannya, sorry, sebab sejak akhir-II ni, saya busy sangat.. /yelah tu/

erm, kelmarin saya call kawan saya... rindu gila kat dia.Dah berapa bulan dah tak jumpa. Dia pindah akhir tahun taun lepas..Rindu sesangat kat dia, dia kawan baik aku..waaa~ Mira, kenapa ko kena pindah ??? Jangan lah pindah..huhu :'(

Kelmarin masa saya call dia, rasa cam nak nanges pon ada, sebab, dah lama tak dengar suara dia.. Banyak sangat cite nak dikongsi dekat dia.Yang lucunya, kawan kat sekolah baru dia panggil "Angry Bird" kat dia..
nak tahu sebab apa ??? aku pon tak tahu..hahaha /lawak bodoh, jangan suka/ ;3Dorang panggil Angry Bird yang warna Kuning tu kat dia. mungkin dorang tahu kot yang Mira minat Kuning. Well, biasalah kan, Bias kepada Wooyoung, Wooyoung minat kuning and Mira pon sebenarnya dah memang minat kuning. Ada chemistry la tu..hehe  Aku paling sedih dengan ayat yang ni;
Zati, sorry sebab tepon yang Nokia saya tu rosak sikit sebab tu tak dapat nak dengar sangat apa yg awak cakap, saya harap awak call lagi, kalau awak call, awak guna yang nombor satu lagi kay. Saya rindu nak dengar suara awak. Awak tepon saya tadi, walaupon sekejap, dah terubat rasa rindu saya.. 
Haa, macam tu lah bunyinya, saya pon dah tak ingat sangat. Saya paling terharu masa ayat "Saya rindu nak dengar suara awak" dan "dah terubat rasa rindu saya" tuh.. Yang tu ayat paling terharu.. SAYA PON RINDU KAT AWAKK SAHABAAATTTT!!!  Saya harap kita boleh jumpa lagi nanti masa hadapan jika umr panjang. InsyaAllah. :) Miss u a lot Friend. Our friendship will never end.
P/s: Untuk seorang sahabat yang berada dari jauh. Btw, harap mira sihat selalu disamping keluarga yang tersayang.. erm, Pembaca online yang membaca entry saya kali ni ada sahabat baik tak ?? kalau ada, kongsi-kongsilah kay! :)

Spesel tuk Sahabat..! :)

.Bye-yeom. 


Thanks Baca!

Freebies : Bunny Cute.



// Rindu kat Korang sume~// :)

hyep, apa khabar ?? Saya tak nak tulis banyak ari ny,
erm, saya cuma nak bagi Freebies kat Korang sume ni...^^ 
Sorry, kalau bgi korang, Bunny saya tak cute,
sebab sy tahu, korang lagi berbakat daripada saya.. hehe :)
Oklah, dengan ini, Saya Ingin Merasmikan Freebies saya Buat kali Pertama kat korang sume..^^ 
Terimalah.. :


                                                http://i.imgur.com/lGboK.png

                                                   http://i.imgur.com/FJibn.png

                                                  http://i.imgur.com/3rqBa.png


                                               http://i.imgur.com/Y1yQQ.png

haaa, amacam ?? cute tak, kalau berkenan, ambik ye, jngan malu-II.. ^^ 
K.bye~

Thanks Baca!

Infinite- Ranking King


Hello guys... Okep, korang dah baca title kat atas an ?? 
Okep, bagus sebelum tu, klik sini dulu.. first and second.. 
Thanks for the click.. 

erm, as you know, Infinite kan buat variety show.. tajuknya Ranking King..
korang dah tngok ke tak cite ni sebelum ni ???
kalau tak, jom kita tengok!! 

Episode 1 : part 1, part 2, part 3 
Episode 2 : part 1, part 2, part 3
Episode 3 : part 1, part 2, part 3
Episode 4 : part 1, part 2, part 3, part 4
Episode 5 : part 1, part 2, part 3, part 4
Episode 6 : part 1, part 2, part 3, part 4
Episode 7 : part 1, part 2, part 3
Episode 8 : part 1, part 2, part 3
Episode 9 : part 1, part 2, part 3
Episode 10: part 1, part 2, part 3, part 4
 
Okep, yang tu je ada.. episode 8 ?? 
erm, episode 8 dorang tak publish lagi, baru je buat "PREVIEW"
so,, sabar ye ?? saya pon x sabar jugak sebenarnya ni..hehe~
btw, enjoy ya!! :)


Thanks Baca!

"Simple GIVEAWAY by Ira Thira".





hyep sume!! Assalamualaikum..
Okep, saya nak join giveaway pulak...
haritu dah join kontes, sekarang nak join GA.. pasni apa pulak ??
banyak kan saya join..hehe~
ok, tanpa melengahkan masa, jom kita start GA nih..

Kepada sesape yang nak join GA ni, sila klik banner yang cute diatas..okey!?? :)
erm, GA ni created by Ira Thira..
okey! kalau ada GA mesti ada syarat dia kan ?? so, syarat-syaratnya: 


 Kepada Blogger Malaysia tak kira Lelaki atau Perempuan.
 Add Ira Thira di Facebook and follow blog (WAJIB) *takdesunat,makruh or whatever kay!*.
 Buat entry bertajuk "Simple GIVEAWAY by Ira Thira".
 Copy banner and paste serta linkkan banner ke entry Ira Thira.
 Tag 2 orang atau lebih dan pastikan mereka tahu.
 Copy link entry GA korang dan paste di ruangan komen.
 GA ni dibatalkan jika kurang daripada 10 orang.
 Korang boleh letak banner di sidebar blog korang okey! *kalau tak nak takpe*



Okep, itu adalah syaratnya, simple like ABC right ??
 untuk maklumat lanjut, sila ke Blog Ira Thira 
saya tag kepada ;

Kak Tiqah
Atirah Hayati

Thanks Baca!

"Contest Word Search Puzzle"





ehemm...hmmm \\check suara, 1-2//  hehe~
Assalamualaikum!! Minta perhatian kepada Blogger-blogger sekalian! 
sesiapa yang ingin menyertai "Contest Word Search Puzzle" silalah click banner untuk mendaftar..! 
// Haha, macam pengumuman kat sekolah lha pulak, yelah, aku kan gila Copong (Mikrofon)\\ O.o

Okep, hari ni, saya ada berita baek punya untuk korang!
sape nak tahu, baca pengumuman yang telah dibuat diatas.
Okep, sapa yang minat main Puzzle boleh lha mencuba nasib, Puzzle ni macam Sudoku jugaklha.
So, kalau ada Contest mesti ada Syarat dye an ??

Syarat-syaratnya:


  • Anda hendaklah seorang blogger, mempunyai blog & facebook

  • Buat entry bertajuk "Contest Word Search Puzzle"

  • Copy and paste banner diatas dan linkkan ke entry anda.

  • Follow & like fanpage penaja contest ini (WAJIB)

  • Paste entry korang di kotak komen berserta blog ID dan facebook ID bagi mengelakkan penipuan (sesape yang tak follow dan like penganjur)

  • Tag 3 orang dan pastikan dorang tau!

  • Hantar jawapan di emel g.juice@yahoo.com (sertakan entry korang di emel tersebut

  • Secara automatik contest ini akan terbatal jika kurang daripada 30 orang

  • Contest bermula 26/6/2012 hingga 8/8/2012 tepat pukul 11.59 P.M
haaa, Itulah antara syaratnya.. so senang, right ?? ^^

Untuk keterangan lanjut, sila pergi ke blog Zati and Lappy.

Okep, now sesi mentag kat kawan-II;


P/s : Thank you kerana inform kat saya pasal ni. Okep, kepada yg nak join tu, Good luck yaw! ^_^

Thanks Baca!

 
This Template Was Made & Design With Love By Izzati Zakaria. All Right Reserved To Izzati.