Kawan-kawan


Jiwa kacau..Sorry




Assalamualaikum..

  Good luck kepada candidates SPM.. harap-harap korang dapat buat yang terbaik. :) Tahun depan,saya pula exam,  rasa sebentar je kan tahun 2012 ?? tup-tup dah nak masuk taun 2013.. Harap-harap tahun depan  lebih baik dari tahun ni.. :)

  Actually, aku post  ni sebab aku ada masalah ngan sorang mamat ni.. masalah cinta ?? eyh, tak lah, tak pernah bercinta ngan sesape pon selama aku jadi  budak sekolah ni.. okey, baca lah dulu, baru buat kesimpulan, okey ? Actually, masalah ni sebenarnya bukan salah sesape pon, okey, mula-mula aku ada la, komen dye punya gambar kat fb.. aku komen.. aku ingt sikit-sikit je sbb aku dah delete aku punye komen..

aku    : kemah mg kema..  
laki tu :  dulu nim, skang da tak dah.. 
aku    : dowh, skang ngan piye ? 
 laki tu  : xdop da.. single..
   
   Aku just komen-komen camtu, then, aku pon, truskan komen sbb dah lame kan x berbual ngan dye.. yelah kan, budak sekolah rendah dulu, msti lama tak jumpa kan, komen punye komen, nak dijadikan cite, 
dye pon, mengeluarkan perkataan yang tak sedap didengar.. macam ni lah..

aku     : hehe.. sian kat saya kan ? btw, kak hajar wat mnde lonie lpas pekse.. ?
laki tu : kalau nok berbual g tempat laen ar, kat sini bukan tuk korang.. so, blah2, aku tak mau    tngok ada  nama Nue-rul Izzatiey lepas pahh ni!!! paham... 
    After that, memang aku panass arhhh!!!! weyh, aku tau la ko sentap, agak-agak lah...!! lagipon, aku bukannya komen dekat fb kau aku komen dekat fb kak hajar.. gambar tu kan gmbar yg ada dlam fb kak hajar!! lepastu aku pon balas..

aku     : okey, aku mntak maaf ngan ko.. mintak maaf sngat.. niat nak guarau jah..
laki tu : tau x pe, aku srbut ni, so blah...
  
    Dekat gambar satu lagi, dye kate "weyh batok! aku srbut bena ea.. x reti baso ke ? " aku geram nak balas 
"weyh sengal!! aku da tak balas kan ? so, SHUT UR MOUTH!!!" sakit jiwa la... memang ari ni serious aku takde mood... memang silap lah aku komen kat gmbar dye.. forever aku tak nak komen dah kat gambar dia lepas ni.. tak sangka lah kan, sekarang dia berubah.. dulu, masa sekolah rendah, aku tngok dia baik je,serious tak garang pon, smpai sorang kawan aku ni minat kat dye.. sekarang.. yes! betul kak hajar kata, memang dia ni bekeng, kalah rimau kot.. LOL.. 


#YOU GET OUT FROM HERE!!!!

  Lepas ni, kitorang ada buat reunion kawan-kawan sekolah rendah.. tak tahu lah, camne nanti kalau aku trnampak dia.. mungkin aku buat bodoh je kot.. malas nak layan.. tak tahu lah, dia nak minta maaf dngan aku ke tak, sebab aku dah tak tau nak buat apa selain minta maaf sebab aku dah minta maaf.. okey, mungkin bagi kau (ikmal) ni salah aku, but bagi aku, aku tak salah, sebab seperti yang aku cakap, aku just niat bergurau.. tapi, tak tahu pulak boleh jadi macam ni.. kalaulah boleh undurkan masa, kan best.. tak payah letihkan gambar komen kat gambar dye..

   Agak-agaklah kalau nak sentap pon.. dah berapa kali aku ulang ayat sama..LOL.. sorry la, kepada sesape yg membaca blog ni, dan terima kasih sebab sudi baca luahan hati saya yg jiwa tengah kacau ni.. 
P/s : Forever aku tak kan komen gambar kau lagi dan inilah kesilapan aku sepnjang cuti ni.. Sori bebanyak, aku dah puas minta maaf..

Thanks Baca!

For Da first Time..


# I LOVE YOU TOO!! LOL :D

Assalamualaikum..

    Tahniah kepada adik-adik yang dapat 5A tuh, korang memang DAEBAK! kepada adik-adik yang tak dapat straight A's jangan sedih + putus asa bacause gagal sekali tak bermakna kita gagal selamanya kan ??
So, saya harap adik-adik teruskan usaha untuk memantapkan pelajaran and apa aje yang korang lakukan.. Okay ?? :) 

    Korang nak tahu tak ? tadikan, buat pertama kalinya aku memasak tanpa ditemani my mom.haha, hebat tak ?? LOL :) Biasanya, mak aku tak nak aku masak, sebab dia tak bagi pelepasan lagi kat aku. Selalunya mak aku akan kata "Tak payah masak lah, nanti jadi lain pulak, bahaya!" huhu, tapi tadi,  aku suruh mak aku berehat, sebab tak nak ganggu. Mak aku tu baru je lepas okey daripada demam dia tuh. Actually, mak aku keberatan, but aku suruh dia rest je.. aku kata " biarlah Kaknik buat Umi, bila lagi nak buat ?, nantikan jadi macam katak bawah tempurung tak tahu masak pape". Then, dia pon bagilah pelepasan kat aku. So, tadi dengan bangganya aku telah menguasai dapur. Hahaha I'M DA KING OF KITCHEN!!   hahaha *evil laugh* xD.

    Aku pun masak-masak.. Bising gile bunyi dapur tuh.. KTUNG KTANG KTUNG KTANG.. Haha, biasalah kan ? pertama kali buat.Rilex daa. ^_^ so, korang nak tau apa yang jadi O.o ????  Actually, for the real aku nak masak sotong goreng lepas tu aku pun nampak kicap, then aku pun apa lagi masukkan kicap kat dalam kuali tuh, pastu aku tanya mak aku "Umi, lepas masuk kicap kena masukkan air eyh ?" , umi aku cakaplah, "Ye". Then aku pon masukkan air, korang tahu tak, aku tersilap tuang banyak.. Aduiii... Punah..punah.. Aku debar dalam hati ni, macam gaban pon ada. Aku snyap je,bagi tak nak keruhkan keadaan. Relax...relax.. huhu.. aku macam asdfghjkllzm tak tau nak wat apa, then aku pon pikir, relax.. Ahaaaa,  masukkan gula sikit bagi rasa, tunggu smpai kuah tu pekat sikit.. Last, msukkan sawi.. Korang nak tahu apa yang jadi ?? Kasi tengok gambar kat bbawah tuh..


# Okey lah kan dari tak jadi, ada rupa sotong Kicap gak an ?? hehe ^^


    Mula-mula tengok hasil aku ni, asdfghjk ... nervous weyh, pastu ayah aku balik dari masjid nak makan nasi..Okey, la kan ? asal ada rupa..hehe "(~.~)" Skarang cume ada lauk ni je, tak pandai nak masak lauk lain, yang ni pon cincai-cincai je.. Jadi,ayah aku cuba makan masakan pertama aku, , aku tanya "Ayah, camne lauk Kaknik masak ?", Dia jawab " Best jugak".. Hepi lah weyh! Selamat tak lompat macam katak, control ayu.. control ayu.. LOL xD.. Aku pon rase arh.. memang superb! first time masak sendiri pon dah best! Alhamdulillah.. hehe :) Next time, InsyaAllah masak lagi.. heehehe :D
So, lastly, wish me luck for the best result of everything that i'm doing especially for my exam paper.. InsyaAllah :)

Thanks Baca!

Dah lama....


Assalamualaikum
    "Nape kau dah lama tak update blog ?"
"Nape ko tutup ko punya blog?"
   Dah lama aku tak buka and tak update blog sampai kan ramai yang kata yang berbunyi macam kat atas..
Erm, sorry lah, dah lama tak update, sebab lately ni banyak benda yang nak kena buat.. Adiosh, mengalahkan menteri pula kan ?? aku rasa menteri tak busy macam aku.. LOL XD hehe~

   Yang aku ingat, akhir aku buka blog ni pada bulan 8 tak silap.. lama kan ?? hoho (-,-)"
Sekarang ni boleh lah buka sebab CUTI SEKOLAH!! haha. Suka sangat-sangat.. :)
 Kalau korang nak tahu, aku baru buka blog ni kelmarin. Dah tukar semua. Tengok lah perbezaannya dari sebelum ni.. Cute x ?? mesti cute kan ?? LOL.. "lupakan ayat merapu aku tuh" hoho -_-

Bye. hoho..
Sorry, aku merepek. and actually i know what i'm doing.. wait for my next update.. Bye. 

Thanks Baca!

 
This Template Was Made & Design With Love By Izzati Zakaria. All Right Reserved To Izzati.