Kawan-kawan


A New Start.. ^^


Assalamualaikum.

      Dah penghujung tahun kan ?? huhu, cepatnya masa berlalu.. Alhamdulillah, kita masih bernafas di bumi Allah  pada hari ini dan detik ni. :) Ok, seperti yang korang dah maklum kat profile aku tu, lagi 2 hari aku akan masuk 17 tahun and ni bermaksud aku sudah berada di tigkatan 5.. huwaaaa!! sekali ingat, macam tak percaya kan ? Aku rasa macam aku sedang bermimpi. Eh, betul ke ni ? /korang tampaq aku sat. huhu \ Aku rasa macam baru kelmarin aku main masak-masak dengan kawan aku.. LOL =.= " *pukul kepala dengan keyboard*  Tak nak pegi sekolah.. Kalau aku cakap macam ni dekat mak aku, mgkin mak aku buat "belieber" banyak-banyak tau.. Korang nak cuba ?? sedap tau mak aku buat "Belieber" kalah pakar motivasi tuh. LOL xD /sorry umi, terngumpat pasal umi\ huhu 

       Aaaaaa!! Today da last aku dapat online sepenuh masa, esok-esok dah tak boleh sebab parents aku buat limited edition dah.. Dah tak boleh sangat nak online, tambah-tambah aku masuk asrama, lagi lah tak dapat nak online.. Korang tahu la kan ? saya ni SPM victim!! nanti nak berperang pulak.. Hishh.. bukan berperang senjata tu, tapi berperang dengan kertas la..huhu.. Sekali ingat pasal ni, sekali tu juga rasa gementar menguasai diri..huhu 

     Esok(31/12/2012) aku dah daftar hostel.. Umiii!!! tak nak pegi..huhu oh sho shadd ! TT.TT hahaha k. lappy memang tak boleh bawa, so, tak online lah kan ? phone ? tak boleh bawak sebab tahun ni peraturan dia trsngat ketat.. Bnyak wess kenangan manis and kenangan pahit yang aku cipta pada tahun 2012 ni.. Semua berada dalam kotak memory aku..

     Kenagan manis masa kitorang happy sama-sama, melawak, balik sekolah, makan and study.. yang pasti semuanya sama-sama.. I love that moment.. Lagi ? bila kene marah pon sama-sama jugak! haha Memang lawak lah masa tu kan ? Pergi outing kat bandar pon sama-sama jugak.. Haha.. best waktu ni, dah lah kadang-kadang kitorang akan beli something yang sesuai jadi barang couple.. such as, selipar, baju and papelah.. Tapikan yang paling palinggg best, kitorang sama kelas :D cuma ada juga lah kawan aku yang duduk kelas lain. Andd, walaupon ada 3 orang kawan baik aku tu kelas lain, tapi kitorang tak pernah berenggang.. Sebab kiorang sntiasa bersama.. Friendship will never end.. ^^ Sama macam dalam cerita Hanakimi yang quotes "One For All, All For One" .. Hehe.. Love all of you guys.! meh sini nak bagi ciuman sikit.. Muahh!! XD hehe

    Setiap orang mesti ada kenangan pahit kan ?? Sedih aku nak cite.. huhu TT.TT Ok, kenangan pahit aku, my parents marah kat aku sebab aku lambat hntar borang masuk asrama.. Teruk aku kena marah malam tuh..Actually, my father jarang marah aku macam tu, tapi malam tu, muka dia nampak marah sesangat..
Takut weyh!! aku just pndang lantai je, takkan nak kuatkan suara kot ? nanti derhaka pulak..huhu Nauzubillah! Minta jauh dari jadi anak yang derhaka.. Ermm, masa tu aku tak nangis lagi..btw, memang patut pon dia marah kat aku, sebab memang salah aku TT.TT :'(( .. Lepas je dia keluar dari rumah, masa tu aku terus menangis..Kelak, InsyaAllah, aku tak akan susahkan dorang lagi nanti. 
Umi, Ayah.. Kaknik tak kan susahkan korang lagi.. InsyaAllah.. :')  
    So, itulah antara kenangan pahit and manis aku.. Aku harap, aku akan jadi lebih matured and bertanggungjawab pada tahun 2013 berbanding tahun 2012.and, InsyaAllah, I can do my best in SPM.. :) 

#Happy New Year Friends#

#Examm!! Please be nice to me!! ^^

P/s: Wish me luck kay guys.. :) For those batch 96, I hope we can put our best effort for SPM on 2013. InsyaAllah :) Good luck ok ? ^^

Thanks Baca!

Sekolah nak mula ??


#Eh, cukup lah baiki tu, rambut kau da comel da tu~ ;AAA;

Assalamualaikum.

Korang apa khabar ?? Harap-harap sihat ya ? woahh!! aku suka giler gambar kat atas tuh..;AA; memang cute giler lah laki ni.. *pengsan* Anak saper lah ya..LOL xDD "Byunghyun, nape ko cute sangat ?" 
Ok, sekarang, aku dah kurang dengan Kpop.. eyh, sabar, sabar, bukannya tak minat terus ok, tapi dah kurangkan.. ulangan "KURANGKAN" =.=" tak tahu lah kenapa, semenjak dua menjak ni, aku macam kurangkan Kpop.. tapi, aku still download lagu-lagu Kpop.. Tapi sekarang aku tengah menunggu comeback INFINITE. Bilalah dorang nak buat comeback eyh ?? Ada sesape tahu tak ? angkat tangan tinggi-tinggi kalau korang tahu kay.. hehehe =) 

Eyh, ye ke sekolah nak buka minggu depan ??? \kau janganlah buat tekejut beruk camtu Zati oii.=.="
waaa.. kira tinggal beberapa hari lagi aku kene menggunakan sisa-sisa terakhir aku sebagai remaja 16 tahun..huhu T^T sedihh.. Ya Allah, takut sngat tahun depan~ nanti kena kurangkan banyak perkara yang aku suka buat pada masa sekarang..huhu TT.TT  so, aku kenalah tinggalkan Mukabuku ngan Twitter ?? blog pon ? Jadi dah tak bolehlah online tahun depan ? kena tinggalkan majalah-majalah kpop yang aku suka ?? kena tinggalkan televisyen ?? waaa~ sedihnya :'(( /sabar jelah zati\  Pejam celik, pejam celik tinggal seminggu lagi akan masuk tahun 2013 dimana tahun yang merupakan peperangan bagi aku.. InsyaAllah aku dapat buat..

# Ricky cute kat sini.. weyh, aku jelly tngok korangg..hew hew :)

Di samping tu, best jugak kalo pergi sekolah, nnti boleh jmpa ngan bestfie aku ngan kawan-kawan yang lainn.. weyh, BESTFIEEE~ memang aku rinduuuukannn kooorangggggg sumeeeee!!!!!!!!!! siyes rindu nih, lama tak jumpa..huhu kalau masuk hostel nanti, boleh jadi macam dorang kat pic atas tuh
(TEEN TOP). Nanti aku post bnyak-bnyak kat twitter ngan facebook untuk menggunakan sisa-sisa terakhir aku sbagai budak remaja 16 tahun..LOL hahaha xDD /aku tak serious pasal ni..hoho -.-"\. 
LASTLY, AKU SAYANG KAU E.L.F FOREVERR =DD

P/s: Good luck for me form eSPieM(SPM) next year.. Btw, Tak sabar nak masuk asrama sebab nak jumpa ngan kawan-kawan tercinta..=DD   

Bye-yeom.

Thanks Baca!

Segmen: I Adore My Bias bt Amni and Dalilah


Assalamualaikum dan selamat pagi chinggu-ahh.. Apa khabar ? harap-harap korang happy hari Jumaat yang indah ni.. =) Okay, tadi godek-godek blog Kpopers then, terjumpa lah Segmen ni.. Ok, saya dah nak start ni.. Kalau korang nak join, just click kat Banner yang awesome tuh.. So Good luck kay.. and, Good Luck for me too..^^ Bismillahhirrahmanirrahim.. ehh, lupa, kalau korang nak join, korang baca syarat-syarat tu dulu okay..

Syarat-syarat penyertaan.

1- Warganegara Malaysia
2- Follow blog Amni ngan Dalilah
3- LIKE fan page AmniWjhh

Cara menyertai segmen

1- Buat satu post tentang "Segmen: I Adore My Bias by Amni and Dalilah"
2- Letak banner diatas dia dalam post tersebut dan linkkan ke post ini.
3- Jawab semua soalan yang diberikan
4- Tinggalkan link penyertaan di ruangan komen entry ni *di CBOX atau tempat lain tidak dilayan.
5- Tinggalkan link anda di blog Amni, jika anda join di blog dia dan Tinggalkan link anda di blog Dalilah 
     jika anda join di blog dia..
6- Tag 3 orang rakan blogger dan pastikan dorang tahu..
7- Tarikh tutup: Sebelum sesi persekolahan tahun 2013.

Soalan;

1. Bila korang minat Kpop ?
Sejak 2008 

2. Bias korang yang pertama korang minat sape ?
Satu-satunya Kwon Jiyong(G-Dragon)

3. Korang ada berapa bias ?
Berapa ? haa, ramai gila kalau bilang dengan jari pon tak cukup. Semua Group Kpop tu, sume bias Zati..Ngeee~ =D

4. Top 3 bias korang siapa ?
 Gdragon
 Luhan
 Myungsoo

5. Kenapa korang minat dia ?
Sebab dorang cute giler.. Kalau Gdragon, dye baik hati, Charming, dia ada sifatnya yag tersendiri yang kita tak boleh lihat dengan mata kasar.. Chewaahhh~ dia ni Double Wowww gituu~ , dia juga dapat buat banyak perkara yang orang lain tak boleh buat, kalau ada pon sikit je lah such as, rapper, beatbox, acapella, pencipta lagi and moree,, Luhan, dia ni tersangatlan cutee, orang pompuan pon kalah dengan dia.. LOL XD
dia ni comell je, suara pon best..hehe Myungsoo ni mysterious sikit berbanding 2 orang bias yang top, lakonan dia DAEBAK!! dia boleh menwan semua gadis dengan matanya yang woooww gituu~ That's all.. Thank you.. =D

6. Macam mana boleh minat dia ?
Macam mana erk, saya boleh minat dorang ?? saya pon tak tahu, minat pandang pertama kot.. LOL XD erm, sy minat GD sebab karisma dia dalam pelbagai cara yang dia buat.. Myungsoo dari lakonan and perwatakan dia.. Luhan semasa saya tengok reality show dorana. ^^

7. Gambar bias korang yang paling korang suka ?
 Gdragon


Luhan.


Myungsoo.


8. Suara bias korang dalam lagu/cerita apa yang paling korang suka ?
Gdragon dalam lagu That XX *romantik suara kat sini* hew hew =D. Luhan masa lagu Angel. Myungsoo masa lagu Fixed star. 

9. Apa yang special pasal bias korang tu ?
Gdragon masa beatbox.. Memang beatbox dia best sangat. Dah lah dia senyum wahh, memang cairlah kan. Kalau Luhan, comel je dia senyum.. Jelly tengok. *O* sy macam ASDFGHJKL *speechless*. Kalau Myungsoo, dia pandai buat tarian kala jengking. Tak ramai boleh buat tarian tu.. susah weyh.. hoho Mata dia yang paling special..LOL mata dia tajam weyh.. terdeku tengok! jelly~ huhu

10. Group Kpop mana yang paling korang minat sekarang ?
BigBang, Exo, Infinite, Super Junior, BAP, Block-B, BTOB, Nu'est

11. Music video Kpop yang paling korang minat apa ? Nyatakan sebab.
Nu'est-Not over you.. Mv ni memang best, bnyak sangat sebab dia.. Antaranya saya minat giler ngan Nu'est sekarang and saya minat JR ngan Minhyun.. Video pun happy je. =D

12. Korang pernah tak ergi showcase/ konsert diorang ?
Yang ni sedih.. saya tak pernah pergi lagi.. TT_TT saya tak berkesempatan nak pergi and tempat tinggal saya sangat jauh dari tempat dorang buat konsert..huhu :"(

13. Album Kpop apa yang korang ada sekarang ?
Saya masih tidak ada sebarang album kpop sebab duit simpanan masih tidak cukup. Mungkin tahun depan, saya akan beli. =)

14. Kalau korang diberi peluang ke Korean, bias mana yang korang nak jumpa dulu ??
Of course Gdragon.. Kalau boleh, saya akan angkut dia datang ke Malaysia dan tak akan bagi dia balik ke Korea lagi.. LOL hahaha XD *tapi ianya hanyalah mimpi di siang hari* =.="

15. Andai kata 3 ultimate bias korang tu baca post ni..apa ucapan korang untuk dia ??
Dear Biases.. Harap korang sentiasa sihat.. Saya memang minat giler kat awok-awok semua.. Korang tetap bias saya, Forever, dah tak tukar-tukar dah, Korang tetap dalam hati saya. =3 I'm sincerely love you guys.. You just have to strong and stay healthy.. Love you all.. Bye-yeom..^^

Tags: Kepada semua yang baca blog ini..^^

Thanks Baca!

Rupa baru?

Assalamualaikum...
Setelah sekian lama menyepi.. Akhirnya tercipta juga rupa blog aku nim..Okay, aku tak ada cite and tak nak post banyak-banyak hari nim...
Dengan ini, aku merasmikan ding..ding...ding... (bunyi gendang) BLOG VIOHYO ONLINE DENGAN RUPA YANG BARU!!! hahaha.. terima kasih kepada penaja.. LOL -.-" * x de penaja pon actually* 
Ok, aku dah tak nak cakap bnyak.. di sini dulu, Thank you!! =)
Thanks kerana baca, walaupon ayatnya pendek..hohoho =.=" 

Thanks Baca!

 
This Template Was Made & Design With Love By Izzati Zakaria. All Right Reserved To Izzati.