Kawan-kawan


For Da first Time..


# I LOVE YOU TOO!! LOL :D

Assalamualaikum..

    Tahniah kepada adik-adik yang dapat 5A tuh, korang memang DAEBAK! kepada adik-adik yang tak dapat straight A's jangan sedih + putus asa bacause gagal sekali tak bermakna kita gagal selamanya kan ??
So, saya harap adik-adik teruskan usaha untuk memantapkan pelajaran and apa aje yang korang lakukan.. Okay ?? :) 

    Korang nak tahu tak ? tadikan, buat pertama kalinya aku memasak tanpa ditemani my mom.haha, hebat tak ?? LOL :) Biasanya, mak aku tak nak aku masak, sebab dia tak bagi pelepasan lagi kat aku. Selalunya mak aku akan kata "Tak payah masak lah, nanti jadi lain pulak, bahaya!" huhu, tapi tadi,  aku suruh mak aku berehat, sebab tak nak ganggu. Mak aku tu baru je lepas okey daripada demam dia tuh. Actually, mak aku keberatan, but aku suruh dia rest je.. aku kata " biarlah Kaknik buat Umi, bila lagi nak buat ?, nantikan jadi macam katak bawah tempurung tak tahu masak pape". Then, dia pon bagilah pelepasan kat aku. So, tadi dengan bangganya aku telah menguasai dapur. Hahaha I'M DA KING OF KITCHEN!!   hahaha *evil laugh* xD.

    Aku pun masak-masak.. Bising gile bunyi dapur tuh.. KTUNG KTANG KTUNG KTANG.. Haha, biasalah kan ? pertama kali buat.Rilex daa. ^_^ so, korang nak tau apa yang jadi O.o ????  Actually, for the real aku nak masak sotong goreng lepas tu aku pun nampak kicap, then aku pun apa lagi masukkan kicap kat dalam kuali tuh, pastu aku tanya mak aku "Umi, lepas masuk kicap kena masukkan air eyh ?" , umi aku cakaplah, "Ye". Then aku pon masukkan air, korang tahu tak, aku tersilap tuang banyak.. Aduiii... Punah..punah.. Aku debar dalam hati ni, macam gaban pon ada. Aku snyap je,bagi tak nak keruhkan keadaan. Relax...relax.. huhu.. aku macam asdfghjkllzm tak tau nak wat apa, then aku pon pikir, relax.. Ahaaaa,  masukkan gula sikit bagi rasa, tunggu smpai kuah tu pekat sikit.. Last, msukkan sawi.. Korang nak tahu apa yang jadi ?? Kasi tengok gambar kat bbawah tuh..


# Okey lah kan dari tak jadi, ada rupa sotong Kicap gak an ?? hehe ^^


    Mula-mula tengok hasil aku ni, asdfghjk ... nervous weyh, pastu ayah aku balik dari masjid nak makan nasi..Okey, la kan ? asal ada rupa..hehe "(~.~)" Skarang cume ada lauk ni je, tak pandai nak masak lauk lain, yang ni pon cincai-cincai je.. Jadi,ayah aku cuba makan masakan pertama aku, , aku tanya "Ayah, camne lauk Kaknik masak ?", Dia jawab " Best jugak".. Hepi lah weyh! Selamat tak lompat macam katak, control ayu.. control ayu.. LOL xD.. Aku pon rase arh.. memang superb! first time masak sendiri pon dah best! Alhamdulillah.. hehe :) Next time, InsyaAllah masak lagi.. heehehe :D
So, lastly, wish me luck for the best result of everything that i'm doing especially for my exam paper.. InsyaAllah :)

Thanks Baca!

 
This Template Was Made & Design With Love By Izzati Zakaria. All Right Reserved To Izzati.