Kawan-kawan


A New Start.. ^^


Assalamualaikum.

      Dah penghujung tahun kan ?? huhu, cepatnya masa berlalu.. Alhamdulillah, kita masih bernafas di bumi Allah  pada hari ini dan detik ni. :) Ok, seperti yang korang dah maklum kat profile aku tu, lagi 2 hari aku akan masuk 17 tahun and ni bermaksud aku sudah berada di tigkatan 5.. huwaaaa!! sekali ingat, macam tak percaya kan ? Aku rasa macam aku sedang bermimpi. Eh, betul ke ni ? /korang tampaq aku sat. huhu \ Aku rasa macam baru kelmarin aku main masak-masak dengan kawan aku.. LOL =.= " *pukul kepala dengan keyboard*  Tak nak pegi sekolah.. Kalau aku cakap macam ni dekat mak aku, mgkin mak aku buat "belieber" banyak-banyak tau.. Korang nak cuba ?? sedap tau mak aku buat "Belieber" kalah pakar motivasi tuh. LOL xD /sorry umi, terngumpat pasal umi\ huhu 

       Aaaaaa!! Today da last aku dapat online sepenuh masa, esok-esok dah tak boleh sebab parents aku buat limited edition dah.. Dah tak boleh sangat nak online, tambah-tambah aku masuk asrama, lagi lah tak dapat nak online.. Korang tahu la kan ? saya ni SPM victim!! nanti nak berperang pulak.. Hishh.. bukan berperang senjata tu, tapi berperang dengan kertas la..huhu.. Sekali ingat pasal ni, sekali tu juga rasa gementar menguasai diri..huhu 

     Esok(31/12/2012) aku dah daftar hostel.. Umiii!!! tak nak pegi..huhu oh sho shadd ! TT.TT hahaha k. lappy memang tak boleh bawa, so, tak online lah kan ? phone ? tak boleh bawak sebab tahun ni peraturan dia trsngat ketat.. Bnyak wess kenangan manis and kenangan pahit yang aku cipta pada tahun 2012 ni.. Semua berada dalam kotak memory aku..

     Kenagan manis masa kitorang happy sama-sama, melawak, balik sekolah, makan and study.. yang pasti semuanya sama-sama.. I love that moment.. Lagi ? bila kene marah pon sama-sama jugak! haha Memang lawak lah masa tu kan ? Pergi outing kat bandar pon sama-sama jugak.. Haha.. best waktu ni, dah lah kadang-kadang kitorang akan beli something yang sesuai jadi barang couple.. such as, selipar, baju and papelah.. Tapikan yang paling palinggg best, kitorang sama kelas :D cuma ada juga lah kawan aku yang duduk kelas lain. Andd, walaupon ada 3 orang kawan baik aku tu kelas lain, tapi kitorang tak pernah berenggang.. Sebab kiorang sntiasa bersama.. Friendship will never end.. ^^ Sama macam dalam cerita Hanakimi yang quotes "One For All, All For One" .. Hehe.. Love all of you guys.! meh sini nak bagi ciuman sikit.. Muahh!! XD hehe

    Setiap orang mesti ada kenangan pahit kan ?? Sedih aku nak cite.. huhu TT.TT Ok, kenangan pahit aku, my parents marah kat aku sebab aku lambat hntar borang masuk asrama.. Teruk aku kena marah malam tuh..Actually, my father jarang marah aku macam tu, tapi malam tu, muka dia nampak marah sesangat..
Takut weyh!! aku just pndang lantai je, takkan nak kuatkan suara kot ? nanti derhaka pulak..huhu Nauzubillah! Minta jauh dari jadi anak yang derhaka.. Ermm, masa tu aku tak nangis lagi..btw, memang patut pon dia marah kat aku, sebab memang salah aku TT.TT :'(( .. Lepas je dia keluar dari rumah, masa tu aku terus menangis..Kelak, InsyaAllah, aku tak akan susahkan dorang lagi nanti. 
Umi, Ayah.. Kaknik tak kan susahkan korang lagi.. InsyaAllah.. :')  
    So, itulah antara kenangan pahit and manis aku.. Aku harap, aku akan jadi lebih matured and bertanggungjawab pada tahun 2013 berbanding tahun 2012.and, InsyaAllah, I can do my best in SPM.. :) 

#Happy New Year Friends#

#Examm!! Please be nice to me!! ^^

P/s: Wish me luck kay guys.. :) For those batch 96, I hope we can put our best effort for SPM on 2013. InsyaAllah :) Good luck ok ? ^^

Thanks Baca!

Sekolah nak mula ??


#Eh, cukup lah baiki tu, rambut kau da comel da tu~ ;AAA;

Assalamualaikum.

Korang apa khabar ?? Harap-harap sihat ya ? woahh!! aku suka giler gambar kat atas tuh..;AA; memang cute giler lah laki ni.. *pengsan* Anak saper lah ya..LOL xDD "Byunghyun, nape ko cute sangat ?" 
Ok, sekarang, aku dah kurang dengan Kpop.. eyh, sabar, sabar, bukannya tak minat terus ok, tapi dah kurangkan.. ulangan "KURANGKAN" =.=" tak tahu lah kenapa, semenjak dua menjak ni, aku macam kurangkan Kpop.. tapi, aku still download lagu-lagu Kpop.. Tapi sekarang aku tengah menunggu comeback INFINITE. Bilalah dorang nak buat comeback eyh ?? Ada sesape tahu tak ? angkat tangan tinggi-tinggi kalau korang tahu kay.. hehehe =) 

Eyh, ye ke sekolah nak buka minggu depan ??? \kau janganlah buat tekejut beruk camtu Zati oii.=.="
waaa.. kira tinggal beberapa hari lagi aku kene menggunakan sisa-sisa terakhir aku sebagai remaja 16 tahun..huhu T^T sedihh.. Ya Allah, takut sngat tahun depan~ nanti kena kurangkan banyak perkara yang aku suka buat pada masa sekarang..huhu TT.TT  so, aku kenalah tinggalkan Mukabuku ngan Twitter ?? blog pon ? Jadi dah tak bolehlah online tahun depan ? kena tinggalkan majalah-majalah kpop yang aku suka ?? kena tinggalkan televisyen ?? waaa~ sedihnya :'(( /sabar jelah zati\  Pejam celik, pejam celik tinggal seminggu lagi akan masuk tahun 2013 dimana tahun yang merupakan peperangan bagi aku.. InsyaAllah aku dapat buat..

# Ricky cute kat sini.. weyh, aku jelly tngok korangg..hew hew :)

Di samping tu, best jugak kalo pergi sekolah, nnti boleh jmpa ngan bestfie aku ngan kawan-kawan yang lainn.. weyh, BESTFIEEE~ memang aku rinduuuukannn kooorangggggg sumeeeee!!!!!!!!!! siyes rindu nih, lama tak jumpa..huhu kalau masuk hostel nanti, boleh jadi macam dorang kat pic atas tuh
(TEEN TOP). Nanti aku post bnyak-bnyak kat twitter ngan facebook untuk menggunakan sisa-sisa terakhir aku sbagai budak remaja 16 tahun..LOL hahaha xDD /aku tak serious pasal ni..hoho -.-"\. 
LASTLY, AKU SAYANG KAU E.L.F FOREVERR =DD

P/s: Good luck for me form eSPieM(SPM) next year.. Btw, Tak sabar nak masuk asrama sebab nak jumpa ngan kawan-kawan tercinta..=DD   

Bye-yeom.

Thanks Baca!

Segmen: I Adore My Bias bt Amni and Dalilah


Assalamualaikum dan selamat pagi chinggu-ahh.. Apa khabar ? harap-harap korang happy hari Jumaat yang indah ni.. =) Okay, tadi godek-godek blog Kpopers then, terjumpa lah Segmen ni.. Ok, saya dah nak start ni.. Kalau korang nak join, just click kat Banner yang awesome tuh.. So Good luck kay.. and, Good Luck for me too..^^ Bismillahhirrahmanirrahim.. ehh, lupa, kalau korang nak join, korang baca syarat-syarat tu dulu okay..

Syarat-syarat penyertaan.

1- Warganegara Malaysia
2- Follow blog Amni ngan Dalilah
3- LIKE fan page AmniWjhh

Cara menyertai segmen

1- Buat satu post tentang "Segmen: I Adore My Bias by Amni and Dalilah"
2- Letak banner diatas dia dalam post tersebut dan linkkan ke post ini.
3- Jawab semua soalan yang diberikan
4- Tinggalkan link penyertaan di ruangan komen entry ni *di CBOX atau tempat lain tidak dilayan.
5- Tinggalkan link anda di blog Amni, jika anda join di blog dia dan Tinggalkan link anda di blog Dalilah 
     jika anda join di blog dia..
6- Tag 3 orang rakan blogger dan pastikan dorang tahu..
7- Tarikh tutup: Sebelum sesi persekolahan tahun 2013.

Soalan;

1. Bila korang minat Kpop ?
Sejak 2008 

2. Bias korang yang pertama korang minat sape ?
Satu-satunya Kwon Jiyong(G-Dragon)

3. Korang ada berapa bias ?
Berapa ? haa, ramai gila kalau bilang dengan jari pon tak cukup. Semua Group Kpop tu, sume bias Zati..Ngeee~ =D

4. Top 3 bias korang siapa ?
 Gdragon
 Luhan
 Myungsoo

5. Kenapa korang minat dia ?
Sebab dorang cute giler.. Kalau Gdragon, dye baik hati, Charming, dia ada sifatnya yag tersendiri yang kita tak boleh lihat dengan mata kasar.. Chewaahhh~ dia ni Double Wowww gituu~ , dia juga dapat buat banyak perkara yang orang lain tak boleh buat, kalau ada pon sikit je lah such as, rapper, beatbox, acapella, pencipta lagi and moree,, Luhan, dia ni tersangatlan cutee, orang pompuan pon kalah dengan dia.. LOL XD
dia ni comell je, suara pon best..hehe Myungsoo ni mysterious sikit berbanding 2 orang bias yang top, lakonan dia DAEBAK!! dia boleh menwan semua gadis dengan matanya yang woooww gituu~ That's all.. Thank you.. =D

6. Macam mana boleh minat dia ?
Macam mana erk, saya boleh minat dorang ?? saya pon tak tahu, minat pandang pertama kot.. LOL XD erm, sy minat GD sebab karisma dia dalam pelbagai cara yang dia buat.. Myungsoo dari lakonan and perwatakan dia.. Luhan semasa saya tengok reality show dorana. ^^

7. Gambar bias korang yang paling korang suka ?
 Gdragon


Luhan.


Myungsoo.


8. Suara bias korang dalam lagu/cerita apa yang paling korang suka ?
Gdragon dalam lagu That XX *romantik suara kat sini* hew hew =D. Luhan masa lagu Angel. Myungsoo masa lagu Fixed star. 

9. Apa yang special pasal bias korang tu ?
Gdragon masa beatbox.. Memang beatbox dia best sangat. Dah lah dia senyum wahh, memang cairlah kan. Kalau Luhan, comel je dia senyum.. Jelly tengok. *O* sy macam ASDFGHJKL *speechless*. Kalau Myungsoo, dia pandai buat tarian kala jengking. Tak ramai boleh buat tarian tu.. susah weyh.. hoho Mata dia yang paling special..LOL mata dia tajam weyh.. terdeku tengok! jelly~ huhu

10. Group Kpop mana yang paling korang minat sekarang ?
BigBang, Exo, Infinite, Super Junior, BAP, Block-B, BTOB, Nu'est

11. Music video Kpop yang paling korang minat apa ? Nyatakan sebab.
Nu'est-Not over you.. Mv ni memang best, bnyak sangat sebab dia.. Antaranya saya minat giler ngan Nu'est sekarang and saya minat JR ngan Minhyun.. Video pun happy je. =D

12. Korang pernah tak ergi showcase/ konsert diorang ?
Yang ni sedih.. saya tak pernah pergi lagi.. TT_TT saya tak berkesempatan nak pergi and tempat tinggal saya sangat jauh dari tempat dorang buat konsert..huhu :"(

13. Album Kpop apa yang korang ada sekarang ?
Saya masih tidak ada sebarang album kpop sebab duit simpanan masih tidak cukup. Mungkin tahun depan, saya akan beli. =)

14. Kalau korang diberi peluang ke Korean, bias mana yang korang nak jumpa dulu ??
Of course Gdragon.. Kalau boleh, saya akan angkut dia datang ke Malaysia dan tak akan bagi dia balik ke Korea lagi.. LOL hahaha XD *tapi ianya hanyalah mimpi di siang hari* =.="

15. Andai kata 3 ultimate bias korang tu baca post ni..apa ucapan korang untuk dia ??
Dear Biases.. Harap korang sentiasa sihat.. Saya memang minat giler kat awok-awok semua.. Korang tetap bias saya, Forever, dah tak tukar-tukar dah, Korang tetap dalam hati saya. =3 I'm sincerely love you guys.. You just have to strong and stay healthy.. Love you all.. Bye-yeom..^^

Tags: Kepada semua yang baca blog ini..^^

Thanks Baca!

Rupa baru?

Assalamualaikum...
Setelah sekian lama menyepi.. Akhirnya tercipta juga rupa blog aku nim..Okay, aku tak ada cite and tak nak post banyak-banyak hari nim...
Dengan ini, aku merasmikan ding..ding...ding... (bunyi gendang) BLOG VIOHYO ONLINE DENGAN RUPA YANG BARU!!! hahaha.. terima kasih kepada penaja.. LOL -.-" * x de penaja pon actually* 
Ok, aku dah tak nak cakap bnyak.. di sini dulu, Thank you!! =)
Thanks kerana baca, walaupon ayatnya pendek..hohoho =.=" 

Thanks Baca!

Jiwa kacau..Sorry




Assalamualaikum..

  Good luck kepada candidates SPM.. harap-harap korang dapat buat yang terbaik. :) Tahun depan,saya pula exam,  rasa sebentar je kan tahun 2012 ?? tup-tup dah nak masuk taun 2013.. Harap-harap tahun depan  lebih baik dari tahun ni.. :)

  Actually, aku post  ni sebab aku ada masalah ngan sorang mamat ni.. masalah cinta ?? eyh, tak lah, tak pernah bercinta ngan sesape pon selama aku jadi  budak sekolah ni.. okey, baca lah dulu, baru buat kesimpulan, okey ? Actually, masalah ni sebenarnya bukan salah sesape pon, okey, mula-mula aku ada la, komen dye punya gambar kat fb.. aku komen.. aku ingt sikit-sikit je sbb aku dah delete aku punye komen..

aku    : kemah mg kema..  
laki tu :  dulu nim, skang da tak dah.. 
aku    : dowh, skang ngan piye ? 
 laki tu  : xdop da.. single..
   
   Aku just komen-komen camtu, then, aku pon, truskan komen sbb dah lame kan x berbual ngan dye.. yelah kan, budak sekolah rendah dulu, msti lama tak jumpa kan, komen punye komen, nak dijadikan cite, 
dye pon, mengeluarkan perkataan yang tak sedap didengar.. macam ni lah..

aku     : hehe.. sian kat saya kan ? btw, kak hajar wat mnde lonie lpas pekse.. ?
laki tu : kalau nok berbual g tempat laen ar, kat sini bukan tuk korang.. so, blah2, aku tak mau    tngok ada  nama Nue-rul Izzatiey lepas pahh ni!!! paham... 
    After that, memang aku panass arhhh!!!! weyh, aku tau la ko sentap, agak-agak lah...!! lagipon, aku bukannya komen dekat fb kau aku komen dekat fb kak hajar.. gambar tu kan gmbar yg ada dlam fb kak hajar!! lepastu aku pon balas..

aku     : okey, aku mntak maaf ngan ko.. mintak maaf sngat.. niat nak guarau jah..
laki tu : tau x pe, aku srbut ni, so blah...
  
    Dekat gambar satu lagi, dye kate "weyh batok! aku srbut bena ea.. x reti baso ke ? " aku geram nak balas 
"weyh sengal!! aku da tak balas kan ? so, SHUT UR MOUTH!!!" sakit jiwa la... memang ari ni serious aku takde mood... memang silap lah aku komen kat gmbar dye.. forever aku tak nak komen dah kat gambar dia lepas ni.. tak sangka lah kan, sekarang dia berubah.. dulu, masa sekolah rendah, aku tngok dia baik je,serious tak garang pon, smpai sorang kawan aku ni minat kat dye.. sekarang.. yes! betul kak hajar kata, memang dia ni bekeng, kalah rimau kot.. LOL.. 


#YOU GET OUT FROM HERE!!!!

  Lepas ni, kitorang ada buat reunion kawan-kawan sekolah rendah.. tak tahu lah, camne nanti kalau aku trnampak dia.. mungkin aku buat bodoh je kot.. malas nak layan.. tak tahu lah, dia nak minta maaf dngan aku ke tak, sebab aku dah tak tau nak buat apa selain minta maaf sebab aku dah minta maaf.. okey, mungkin bagi kau (ikmal) ni salah aku, but bagi aku, aku tak salah, sebab seperti yang aku cakap, aku just niat bergurau.. tapi, tak tahu pulak boleh jadi macam ni.. kalaulah boleh undurkan masa, kan best.. tak payah letihkan gambar komen kat gambar dye..

   Agak-agaklah kalau nak sentap pon.. dah berapa kali aku ulang ayat sama..LOL.. sorry la, kepada sesape yg membaca blog ni, dan terima kasih sebab sudi baca luahan hati saya yg jiwa tengah kacau ni.. 
P/s : Forever aku tak kan komen gambar kau lagi dan inilah kesilapan aku sepnjang cuti ni.. Sori bebanyak, aku dah puas minta maaf..

Thanks Baca!

For Da first Time..


# I LOVE YOU TOO!! LOL :D

Assalamualaikum..

    Tahniah kepada adik-adik yang dapat 5A tuh, korang memang DAEBAK! kepada adik-adik yang tak dapat straight A's jangan sedih + putus asa bacause gagal sekali tak bermakna kita gagal selamanya kan ??
So, saya harap adik-adik teruskan usaha untuk memantapkan pelajaran and apa aje yang korang lakukan.. Okay ?? :) 

    Korang nak tahu tak ? tadikan, buat pertama kalinya aku memasak tanpa ditemani my mom.haha, hebat tak ?? LOL :) Biasanya, mak aku tak nak aku masak, sebab dia tak bagi pelepasan lagi kat aku. Selalunya mak aku akan kata "Tak payah masak lah, nanti jadi lain pulak, bahaya!" huhu, tapi tadi,  aku suruh mak aku berehat, sebab tak nak ganggu. Mak aku tu baru je lepas okey daripada demam dia tuh. Actually, mak aku keberatan, but aku suruh dia rest je.. aku kata " biarlah Kaknik buat Umi, bila lagi nak buat ?, nantikan jadi macam katak bawah tempurung tak tahu masak pape". Then, dia pon bagilah pelepasan kat aku. So, tadi dengan bangganya aku telah menguasai dapur. Hahaha I'M DA KING OF KITCHEN!!   hahaha *evil laugh* xD.

    Aku pun masak-masak.. Bising gile bunyi dapur tuh.. KTUNG KTANG KTUNG KTANG.. Haha, biasalah kan ? pertama kali buat.Rilex daa. ^_^ so, korang nak tau apa yang jadi O.o ????  Actually, for the real aku nak masak sotong goreng lepas tu aku pun nampak kicap, then aku pun apa lagi masukkan kicap kat dalam kuali tuh, pastu aku tanya mak aku "Umi, lepas masuk kicap kena masukkan air eyh ?" , umi aku cakaplah, "Ye". Then aku pon masukkan air, korang tahu tak, aku tersilap tuang banyak.. Aduiii... Punah..punah.. Aku debar dalam hati ni, macam gaban pon ada. Aku snyap je,bagi tak nak keruhkan keadaan. Relax...relax.. huhu.. aku macam asdfghjkllzm tak tau nak wat apa, then aku pon pikir, relax.. Ahaaaa,  masukkan gula sikit bagi rasa, tunggu smpai kuah tu pekat sikit.. Last, msukkan sawi.. Korang nak tahu apa yang jadi ?? Kasi tengok gambar kat bbawah tuh..


# Okey lah kan dari tak jadi, ada rupa sotong Kicap gak an ?? hehe ^^


    Mula-mula tengok hasil aku ni, asdfghjk ... nervous weyh, pastu ayah aku balik dari masjid nak makan nasi..Okey, la kan ? asal ada rupa..hehe "(~.~)" Skarang cume ada lauk ni je, tak pandai nak masak lauk lain, yang ni pon cincai-cincai je.. Jadi,ayah aku cuba makan masakan pertama aku, , aku tanya "Ayah, camne lauk Kaknik masak ?", Dia jawab " Best jugak".. Hepi lah weyh! Selamat tak lompat macam katak, control ayu.. control ayu.. LOL xD.. Aku pon rase arh.. memang superb! first time masak sendiri pon dah best! Alhamdulillah.. hehe :) Next time, InsyaAllah masak lagi.. heehehe :D
So, lastly, wish me luck for the best result of everything that i'm doing especially for my exam paper.. InsyaAllah :)

Thanks Baca!

Dah lama....


Assalamualaikum
    "Nape kau dah lama tak update blog ?"
"Nape ko tutup ko punya blog?"
   Dah lama aku tak buka and tak update blog sampai kan ramai yang kata yang berbunyi macam kat atas..
Erm, sorry lah, dah lama tak update, sebab lately ni banyak benda yang nak kena buat.. Adiosh, mengalahkan menteri pula kan ?? aku rasa menteri tak busy macam aku.. LOL XD hehe~

   Yang aku ingat, akhir aku buka blog ni pada bulan 8 tak silap.. lama kan ?? hoho (-,-)"
Sekarang ni boleh lah buka sebab CUTI SEKOLAH!! haha. Suka sangat-sangat.. :)
 Kalau korang nak tahu, aku baru buka blog ni kelmarin. Dah tukar semua. Tengok lah perbezaannya dari sebelum ni.. Cute x ?? mesti cute kan ?? LOL.. "lupakan ayat merapu aku tuh" hoho -_-

Bye. hoho..
Sorry, aku merepek. and actually i know what i'm doing.. wait for my next update.. Bye. 

Thanks Baca!

prelaunchx.. apa tu ??


hyep korang.. Assalamualaikum dan selamat sejahtera! Korang ada Twitter, Facebook atau Blog tak ?? Kalau ada jom join! kalau yang tak ada tu, nak join jugak ? haa, jangan sedih, jangan risau, pergi Sign Up kat Yahoo atau Gmail cepat-cepat! :)

Haa, korang tahu tak apa itu PRELAUNCHX ?? korang boleh jana pendapatan melalui PRELAUNCH ni.. benda ni nak sama macam.. 

/cute nye mamat-mamat nihh/ Fightingg!!

haa, itulah antara site-site yang boleh menjanakan pendapatan korang!! selain dekat heartbeat dan churp-churp, korang boleh juga jana pendapatan kat blinGD dan sebagainya.. haa, itulah antaranya. Nak tambah duit pulak ?? Scroll..!!
                                                                 Iklan Kejap!
okep, first klik Prelaunchx. Lepas tu korang just PROMOTE jer.. Hah ?? ye ke ?? yup! Korang just PROMOTE jer! senang nyer!! haa, simple right ?? korang mesti tertanya-tanya kan ? "Dia nak tak eyh No.Account Bank ??", "Kad Pengenalan??" korang mesti tertanya-tanya + risau kan ?? haa, It's okay, Korang jangan susah hati, sebabbbbbb, sebabbbbb, /excited/ sebab dia tak mintak no account, no IC dan nombor phone korang.. 

Cepat join cepat-cepat sementara sementara stok masih ada..! LOL, tak lah../gurau-gurau/ hehe~ 
Ok, seriously, Jom join sebelum 27 AUGUST 2012.. selepas tarikh ni, korang kena bayar RM100.. so, korang nak bayar ke ?? mesti lah tak nak an? so, cepat-cepat join benda nih.. Boleh dapat duit raya "angpau" lebih! haha :D

Okey, mesti korang tertanya-tanya kan ? macam mana nak cash out duit tu, dah lah nombor phone, IC and account bank pon tak bagi.. haa, tak payah susah-susah hati sebab dorang akan hantar Cek kat rumah korang berdasarkan berapa yang korang dah dapat dari har ni sampailah hari last iaitu, 27/8/2012..
so,, what u waiting for ?? jom join sementara tarikh masih ada.. :) 

Untuk promote PRELAUNCHX korang, first korang perlu sign up.. Then, korang tengok kat bawah sekali, dia ada tulis " YOUR REFERRAL LINK", then, korang just COPY + PASTE je link tu kepada sesape yang korang nak Promote.. soo, Good Luck yaww! :)

haaa, inilah contohnya, Korang just perlu Copy+paste je.. :)
Harap-harap korang join yew..! kalau korang join, Korang dapat pertambahan duit raya.. hehe xD Wish your luck! :)






Thanks Baca!

Teman..




Assalamualaikum.. Jawab, jangan tak jawab..before that, jom mulakan dengan bacaan Bismillahirrahmanirrahim.. Alhamdulillah, dengan kesekalian ni, saya dapat menulis entry pada kali ni..Lama kan saya ignore blog saya ni.. alololo~ keciannya, sorry, sebab sejak akhir-II ni, saya busy sangat.. /yelah tu/

erm, kelmarin saya call kawan saya... rindu gila kat dia.Dah berapa bulan dah tak jumpa. Dia pindah akhir tahun taun lepas..Rindu sesangat kat dia, dia kawan baik aku..waaa~ Mira, kenapa ko kena pindah ??? Jangan lah pindah..huhu :'(

Kelmarin masa saya call dia, rasa cam nak nanges pon ada, sebab, dah lama tak dengar suara dia.. Banyak sangat cite nak dikongsi dekat dia.Yang lucunya, kawan kat sekolah baru dia panggil "Angry Bird" kat dia..
nak tahu sebab apa ??? aku pon tak tahu..hahaha /lawak bodoh, jangan suka/ ;3Dorang panggil Angry Bird yang warna Kuning tu kat dia. mungkin dorang tahu kot yang Mira minat Kuning. Well, biasalah kan, Bias kepada Wooyoung, Wooyoung minat kuning and Mira pon sebenarnya dah memang minat kuning. Ada chemistry la tu..hehe  Aku paling sedih dengan ayat yang ni;
Zati, sorry sebab tepon yang Nokia saya tu rosak sikit sebab tu tak dapat nak dengar sangat apa yg awak cakap, saya harap awak call lagi, kalau awak call, awak guna yang nombor satu lagi kay. Saya rindu nak dengar suara awak. Awak tepon saya tadi, walaupon sekejap, dah terubat rasa rindu saya.. 
Haa, macam tu lah bunyinya, saya pon dah tak ingat sangat. Saya paling terharu masa ayat "Saya rindu nak dengar suara awak" dan "dah terubat rasa rindu saya" tuh.. Yang tu ayat paling terharu.. SAYA PON RINDU KAT AWAKK SAHABAAATTTT!!!  Saya harap kita boleh jumpa lagi nanti masa hadapan jika umr panjang. InsyaAllah. :) Miss u a lot Friend. Our friendship will never end.
P/s: Untuk seorang sahabat yang berada dari jauh. Btw, harap mira sihat selalu disamping keluarga yang tersayang.. erm, Pembaca online yang membaca entry saya kali ni ada sahabat baik tak ?? kalau ada, kongsi-kongsilah kay! :)

Spesel tuk Sahabat..! :)

.Bye-yeom. 


Thanks Baca!

Freebies : Bunny Cute.



// Rindu kat Korang sume~// :)

hyep, apa khabar ?? Saya tak nak tulis banyak ari ny,
erm, saya cuma nak bagi Freebies kat Korang sume ni...^^ 
Sorry, kalau bgi korang, Bunny saya tak cute,
sebab sy tahu, korang lagi berbakat daripada saya.. hehe :)
Oklah, dengan ini, Saya Ingin Merasmikan Freebies saya Buat kali Pertama kat korang sume..^^ 
Terimalah.. :


                                                http://i.imgur.com/lGboK.png

                                                   http://i.imgur.com/FJibn.png

                                                  http://i.imgur.com/3rqBa.png


                                               http://i.imgur.com/Y1yQQ.png

haaa, amacam ?? cute tak, kalau berkenan, ambik ye, jngan malu-II.. ^^ 
K.bye~

Thanks Baca!

Infinite- Ranking King


Hello guys... Okep, korang dah baca title kat atas an ?? 
Okep, bagus sebelum tu, klik sini dulu.. first and second.. 
Thanks for the click.. 

erm, as you know, Infinite kan buat variety show.. tajuknya Ranking King..
korang dah tngok ke tak cite ni sebelum ni ???
kalau tak, jom kita tengok!! 

Episode 1 : part 1, part 2, part 3 
Episode 2 : part 1, part 2, part 3
Episode 3 : part 1, part 2, part 3
Episode 4 : part 1, part 2, part 3, part 4
Episode 5 : part 1, part 2, part 3, part 4
Episode 6 : part 1, part 2, part 3, part 4
Episode 7 : part 1, part 2, part 3
Episode 8 : part 1, part 2, part 3
Episode 9 : part 1, part 2, part 3
Episode 10: part 1, part 2, part 3, part 4
 
Okep, yang tu je ada.. episode 8 ?? 
erm, episode 8 dorang tak publish lagi, baru je buat "PREVIEW"
so,, sabar ye ?? saya pon x sabar jugak sebenarnya ni..hehe~
btw, enjoy ya!! :)


Thanks Baca!

"Simple GIVEAWAY by Ira Thira".





hyep sume!! Assalamualaikum..
Okep, saya nak join giveaway pulak...
haritu dah join kontes, sekarang nak join GA.. pasni apa pulak ??
banyak kan saya join..hehe~
ok, tanpa melengahkan masa, jom kita start GA nih..

Kepada sesape yang nak join GA ni, sila klik banner yang cute diatas..okey!?? :)
erm, GA ni created by Ira Thira..
okey! kalau ada GA mesti ada syarat dia kan ?? so, syarat-syaratnya: 


 Kepada Blogger Malaysia tak kira Lelaki atau Perempuan.
 Add Ira Thira di Facebook and follow blog (WAJIB) *takdesunat,makruh or whatever kay!*.
 Buat entry bertajuk "Simple GIVEAWAY by Ira Thira".
 Copy banner and paste serta linkkan banner ke entry Ira Thira.
 Tag 2 orang atau lebih dan pastikan mereka tahu.
 Copy link entry GA korang dan paste di ruangan komen.
 GA ni dibatalkan jika kurang daripada 10 orang.
 Korang boleh letak banner di sidebar blog korang okey! *kalau tak nak takpe*



Okep, itu adalah syaratnya, simple like ABC right ??
 untuk maklumat lanjut, sila ke Blog Ira Thira 
saya tag kepada ;

Kak Tiqah
Atirah Hayati

Thanks Baca!

"Contest Word Search Puzzle"





ehemm...hmmm \\check suara, 1-2//  hehe~
Assalamualaikum!! Minta perhatian kepada Blogger-blogger sekalian! 
sesiapa yang ingin menyertai "Contest Word Search Puzzle" silalah click banner untuk mendaftar..! 
// Haha, macam pengumuman kat sekolah lha pulak, yelah, aku kan gila Copong (Mikrofon)\\ O.o

Okep, hari ni, saya ada berita baek punya untuk korang!
sape nak tahu, baca pengumuman yang telah dibuat diatas.
Okep, sapa yang minat main Puzzle boleh lha mencuba nasib, Puzzle ni macam Sudoku jugaklha.
So, kalau ada Contest mesti ada Syarat dye an ??

Syarat-syaratnya:


  • Anda hendaklah seorang blogger, mempunyai blog & facebook

  • Buat entry bertajuk "Contest Word Search Puzzle"

  • Copy and paste banner diatas dan linkkan ke entry anda.

  • Follow & like fanpage penaja contest ini (WAJIB)

  • Paste entry korang di kotak komen berserta blog ID dan facebook ID bagi mengelakkan penipuan (sesape yang tak follow dan like penganjur)

  • Tag 3 orang dan pastikan dorang tau!

  • Hantar jawapan di emel g.juice@yahoo.com (sertakan entry korang di emel tersebut

  • Secara automatik contest ini akan terbatal jika kurang daripada 30 orang

  • Contest bermula 26/6/2012 hingga 8/8/2012 tepat pukul 11.59 P.M
haaa, Itulah antara syaratnya.. so senang, right ?? ^^

Untuk keterangan lanjut, sila pergi ke blog Zati and Lappy.

Okep, now sesi mentag kat kawan-II;


P/s : Thank you kerana inform kat saya pasal ni. Okep, kepada yg nak join tu, Good luck yaw! ^_^

Thanks Baca!

 
This Template Was Made & Design With Love By Izzati Zakaria. All Right Reserved To Izzati.