Kawan-kawan


Tips: Bagaimana Cara Mengesan Orang Curi Gambar Kita ?

Selamat petang semua! korang baca tak entry diatas ? Ok, harini saya nak bagi suatu tips mungkin berguna untuk korang semua. Sebelum tu, saya nak full credit to kak ATIN kita. Mungkin korang pernah mengalami peristiwa yang korang rasa yang gambar yang korang tengok tu sebenarnya yang korang? contohnya situasi begini; 
 
             "Eyh, tu bukan gambar yang aku edit ke ? habistu, kenapa boleh ada kat blog dia ni ?" 
             " Takkan gambar ni gambar yang aku masukkan dekat fan-fic aku ke ?"
Haa, ni lah soalan yang bermain di minda korang bila ternampak gambar yang korang edit ataupun gambar korang sendiri ada kat blog atau site seseorang kan ?

Okey, gambar diatas tidak berkaitan dengan tips saya. hehe~  Kekadang benda ni jadi bila korang lupa letak watermark and so on, tapi sekarang ni pon kalau korang dah letak watermark, para-para pencuri tu lebih bijak, mungkin dia edit atau padam terus dari gambar yang korang edit.. So, hari ni, saya nak share tips ni dengan korang untuk detect siapa yang curi gambar kita. 

Langkah-langkah:

1. Pergi ke website >> INI

2. Pilih mana-mana satu untuk masukkan gambar korang di antara "upload your image" atau "enter image address" 

3. Lepas tu, klik >> SEARCH

4. Lepas tu, korang akan tahu berapa ramai pencuri yang rampas gambar korang tu..



haa, contohnya gambar kat atas ni untuk LANGKAH 2

P/s: kalau korang tak faham ke nak tanya apa-apa ke, korang boleh tanya saya di >> Ask. Okay, yang tu je setakat ni. Terima kasih. :)
Credit: Atin Tory 
Thanks Baca!

0 Sporting habis!:

 
This Template Was Made & Design With Love By Izzati Zakaria. All Right Reserved To Izzati.