Kawan-kawan


Segmen: I Adore My Bias bt Amni and Dalilah


Assalamualaikum dan selamat pagi chinggu-ahh.. Apa khabar ? harap-harap korang happy hari Jumaat yang indah ni.. =) Okay, tadi godek-godek blog Kpopers then, terjumpa lah Segmen ni.. Ok, saya dah nak start ni.. Kalau korang nak join, just click kat Banner yang awesome tuh.. So Good luck kay.. and, Good Luck for me too..^^ Bismillahhirrahmanirrahim.. ehh, lupa, kalau korang nak join, korang baca syarat-syarat tu dulu okay..

Syarat-syarat penyertaan.

1- Warganegara Malaysia
2- Follow blog Amni ngan Dalilah
3- LIKE fan page AmniWjhh

Cara menyertai segmen

1- Buat satu post tentang "Segmen: I Adore My Bias by Amni and Dalilah"
2- Letak banner diatas dia dalam post tersebut dan linkkan ke post ini.
3- Jawab semua soalan yang diberikan
4- Tinggalkan link penyertaan di ruangan komen entry ni *di CBOX atau tempat lain tidak dilayan.
5- Tinggalkan link anda di blog Amni, jika anda join di blog dia dan Tinggalkan link anda di blog Dalilah 
     jika anda join di blog dia..
6- Tag 3 orang rakan blogger dan pastikan dorang tahu..
7- Tarikh tutup: Sebelum sesi persekolahan tahun 2013.

Soalan;

1. Bila korang minat Kpop ?
Sejak 2008 

2. Bias korang yang pertama korang minat sape ?
Satu-satunya Kwon Jiyong(G-Dragon)

3. Korang ada berapa bias ?
Berapa ? haa, ramai gila kalau bilang dengan jari pon tak cukup. Semua Group Kpop tu, sume bias Zati..Ngeee~ =D

4. Top 3 bias korang siapa ?
 Gdragon
 Luhan
 Myungsoo

5. Kenapa korang minat dia ?
Sebab dorang cute giler.. Kalau Gdragon, dye baik hati, Charming, dia ada sifatnya yag tersendiri yang kita tak boleh lihat dengan mata kasar.. Chewaahhh~ dia ni Double Wowww gituu~ , dia juga dapat buat banyak perkara yang orang lain tak boleh buat, kalau ada pon sikit je lah such as, rapper, beatbox, acapella, pencipta lagi and moree,, Luhan, dia ni tersangatlan cutee, orang pompuan pon kalah dengan dia.. LOL XD
dia ni comell je, suara pon best..hehe Myungsoo ni mysterious sikit berbanding 2 orang bias yang top, lakonan dia DAEBAK!! dia boleh menwan semua gadis dengan matanya yang woooww gituu~ That's all.. Thank you.. =D

6. Macam mana boleh minat dia ?
Macam mana erk, saya boleh minat dorang ?? saya pon tak tahu, minat pandang pertama kot.. LOL XD erm, sy minat GD sebab karisma dia dalam pelbagai cara yang dia buat.. Myungsoo dari lakonan and perwatakan dia.. Luhan semasa saya tengok reality show dorana. ^^

7. Gambar bias korang yang paling korang suka ?
 Gdragon


Luhan.


Myungsoo.


8. Suara bias korang dalam lagu/cerita apa yang paling korang suka ?
Gdragon dalam lagu That XX *romantik suara kat sini* hew hew =D. Luhan masa lagu Angel. Myungsoo masa lagu Fixed star. 

9. Apa yang special pasal bias korang tu ?
Gdragon masa beatbox.. Memang beatbox dia best sangat. Dah lah dia senyum wahh, memang cairlah kan. Kalau Luhan, comel je dia senyum.. Jelly tengok. *O* sy macam ASDFGHJKL *speechless*. Kalau Myungsoo, dia pandai buat tarian kala jengking. Tak ramai boleh buat tarian tu.. susah weyh.. hoho Mata dia yang paling special..LOL mata dia tajam weyh.. terdeku tengok! jelly~ huhu

10. Group Kpop mana yang paling korang minat sekarang ?
BigBang, Exo, Infinite, Super Junior, BAP, Block-B, BTOB, Nu'est

11. Music video Kpop yang paling korang minat apa ? Nyatakan sebab.
Nu'est-Not over you.. Mv ni memang best, bnyak sangat sebab dia.. Antaranya saya minat giler ngan Nu'est sekarang and saya minat JR ngan Minhyun.. Video pun happy je. =D

12. Korang pernah tak ergi showcase/ konsert diorang ?
Yang ni sedih.. saya tak pernah pergi lagi.. TT_TT saya tak berkesempatan nak pergi and tempat tinggal saya sangat jauh dari tempat dorang buat konsert..huhu :"(

13. Album Kpop apa yang korang ada sekarang ?
Saya masih tidak ada sebarang album kpop sebab duit simpanan masih tidak cukup. Mungkin tahun depan, saya akan beli. =)

14. Kalau korang diberi peluang ke Korean, bias mana yang korang nak jumpa dulu ??
Of course Gdragon.. Kalau boleh, saya akan angkut dia datang ke Malaysia dan tak akan bagi dia balik ke Korea lagi.. LOL hahaha XD *tapi ianya hanyalah mimpi di siang hari* =.="

15. Andai kata 3 ultimate bias korang tu baca post ni..apa ucapan korang untuk dia ??
Dear Biases.. Harap korang sentiasa sihat.. Saya memang minat giler kat awok-awok semua.. Korang tetap bias saya, Forever, dah tak tukar-tukar dah, Korang tetap dalam hati saya. =3 I'm sincerely love you guys.. You just have to strong and stay healthy.. Love you all.. Bye-yeom..^^

Tags: Kepada semua yang baca blog ini..^^

Thanks Baca!

1 Sporting habis!:

wajihahnazi said...

hey! thanks for joining my segmen^^

 
This Template Was Made & Design With Love By Izzati Zakaria. All Right Reserved To Izzati.